Ny metode for nettsporing

Selv om cookies, ofte kalt småkaker på norsk, har mange gode bruksområder, slik som å huske brukerinformasjon og å tilby automatisk innlogging på enkelte nettsider, er det også mulig å misbruke teknologien til å spore hvilke andre nettsider du har besøkt. Flere og flere forbrukere blir tydeligvis klar over denne muligheten, og har derfor begynt å slette småkaker innimellom, så mye som 58% av nettbrukere har slettet slike småkaker. 39% av nettbrukere sletter småkakene hver måned.

Selskapet United Virtualities har nå avdekket en ny metode for sporing av brukere selv om de sletter småkaker. Metoden, kalt Persistent Identification Elemenet eller PIE, laster opp en Macromedia Flash-fil til nettleseren, som gjenoppretter slettede småkaker. PIE er ikke så lett for sluttbrukere å fjerne, og inneholder også all informasjonen fra småkakene.

Macromedia ønsker ikke at deres programvare skal bli brukt på denne måten, og har lagt ut en guide på sine nettsider som sier hvordan man kan forhindre PIE å lagre denne informasjonen. Om du ønsker å forhindre selskaper fra å bruke PIE mot din datamaskin, så kan du lese artikkelen fra Macromedia. Vær oppmerksom på at metoden også kan føre til at enkelte nettsider ikke fungerer som de er ment, da denne metoden fullstendig slår av støtten for delte objekter i Flash.

Kilde: InternetWeek

Kommentarer (3)

Norges beste mobilabonnement

Januar 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen