Ny metode bekjemper spam?

Organisasjonen Internet Engineering Task Force (IETF) har nå offisielt godkjent "DomainKeys Identified Mail" (DKIM) som metode for å bekjempe spamproblemet.

DKIM er en metode for å validere identiteten til avsender av en e-postmelding, og er et verktøy som skal kunne brukes til å begrense både spam og phishingforsøk.

Spammere kan ved bruk av dagens system skjule sin identitet ved å bruke falske adresser, fordi e-postservere kun sjekker om avsenderadressen bruker et kjent spam-domene.

Krypterte signaturer

DKIM bruker krypterte digitale signaturer for å bekrefte identiteten til avsender. DKIM knyttes til en åpen nøkkel fra DNS-systemet, og e-postserveren sjekker om den åpne nøkkelen og en privat nøkkel matcher, og på den måten autentiseres avsender.

Forutsetningen for at DKIM-metoden skal kunne virke er at e-postleverandørene på begge sider, det vil si både fra mottaker og avsender, har tatt i bruk DKIM.

Det er Mark Delany, sjefsutvikler hos Yahoo Mail, som står bak DomainKeys. Delany mener DKIM kan bli en ny standard for autentisering av e-postmeldinger, som etter hvert alle tar i bruk.

Les mer om DKIM på dkim.org.

(Kilde: BBC)

Kommentarer (18)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen