Ny Mercedes lar deg oppdatere Facebook mens du kjører

Teknofil Ny Mercedes lar deg oppdatere Facebook mens du kjører

Ny Mercedes lar deg oppdatere Facebook mens du kjører

Spriter opp livet bak rattet.

Mercedes-Benz forsøker å henge med i tiden når de lanserer sine nye SL-modeller. De kommende bilene tillater nemlig føreren å oppdatere sin Facebook-status – mens man kjører.

Poenget med det Facebook-integrerte systemet er å la venner eller forretningsforbindelser få vite hvor man befinner seg mens man kjører til et møte eller en lunsjavtale.

– Ikke distraherende

Det er ikke tillatt å poste lange statusoppdateringer mens man kjører, og isteden vil man trykke på en knapp som poster en oppdatering automatisk på det sosiale nettstedet. Dermed lar man alle sine Facebook-venner få vite sin nåværende posisjon.

Mercedes hevder at dette ikke er distraherende for føreren, ettersom det føyer seg inn i rekken av knappetrykking man må forholde seg til i en bil hver dag, som for eksempel å trykke på radioen.

– Ufattelig

Road Safety GB-formann Alan Kennedy er lite fornøyd:

– Det er ufattelig at en stor produsent som Mercedes i det hele tatt tillater et slikt system i sine kjøretøy. Den største og mest åpenbare bekymringen er selvfølgelig forstyrrelse.

– Uansett hvor kjørervennlig systemet er, er jeg redd for at vi vil se et økt antall Mercedeser krasjet inn i trær, fotgjengere og syklister. Dette er noe alle som tenker trafikksikkerhet må stå imot.

(Kilde: Daily Mail)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen