Ny Mercedes lar deg oppdatere Facebook mens du kjører

Ny Mercedes lar deg oppdatere Facebook mens du kjører

Spriter opp livet bak rattet.

Mercedes-Benz forsøker å henge med i tiden når de lanserer sine nye SL-modeller. De kommende bilene tillater nemlig føreren å oppdatere sin Facebook-status – mens man kjører.

Poenget med det Facebook-integrerte systemet er å la venner eller forretningsforbindelser få vite hvor man befinner seg mens man kjører til et møte eller en lunsjavtale.

– Ikke distraherende

Det er ikke tillatt å poste lange statusoppdateringer mens man kjører, og isteden vil man trykke på en knapp som poster en oppdatering automatisk på det sosiale nettstedet. Dermed lar man alle sine Facebook-venner få vite sin nåværende posisjon.

Mercedes hevder at dette ikke er distraherende for føreren, ettersom det føyer seg inn i rekken av knappetrykking man må forholde seg til i en bil hver dag, som for eksempel å trykke på radioen.

– Ufattelig

Road Safety GB-formann Alan Kennedy er lite fornøyd:

– Det er ufattelig at en stor produsent som Mercedes i det hele tatt tillater et slikt system i sine kjøretøy. Den største og mest åpenbare bekymringen er selvfølgelig forstyrrelse.

– Uansett hvor kjørervennlig systemet er, er jeg redd for at vi vil se et økt antall Mercedeser krasjet inn i trær, fotgjengere og syklister. Dette er noe alle som tenker trafikksikkerhet må stå imot.

(Kilde: Daily Mail)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen