Ny med VGA-skjerm

Bilde - Toshiba e830 Front

Denne uka lanserte Toshiba en ny enhet til e800-serien sin. Den nye e830 får det samme designet som sin forfølger e800. Målene blir altså akkurat de samme, men vekten øker en smule eller to. Det som også skiller nykommeren fra forgjengeren er prosessoren og operativsystemet.

Med sine 135 x 77 x 16,7 millimeter er det ikke annet enn imponerende at Toshiba har laget plass til en 4 tommers stor VGA-skjerm i e800. Til sammenligning kan vi nevne at den velkjente modellen H5450 fra HP har 3,8 tommers skjerm, og er både 7 millimeter bredere og tykkere enn Toshibas nye enhet.

Bilde - Toshiba e830 Front

Med sine 200 gram er ikke e830 mer enn 5 gram tyngre enn forgjengeren. Både størrelsen og vekten på nykommeren imponerer altså ganske kraftig, sett i forhold til funksjonalitet.

Skjermen er helt klart det som brukeren av den nye enheten kan fryde seg mest over. Den 4 tommers store skjermen fanger i all sin prakt oppmerksomheten ved første øyenkast. Skjermen har videre en oppløsning på hele 640 x 480 punkter. Det gir et helt nytt nivå av oversikt i forhold til andre Pocket PC-modeller, samt et meget skarpt skjermbilde.

E830s prosessorkraft på 520 MHz er heller ikke noen ulempe. Med en så kraftig prosessor vil man kjøre det meste av programvare for PDA med glans. Som alle andre håndholdte enheter fra Toshiba vil e830 kjøre Microsoft Windows Mobile, denne gangen 2003 Second Edition.

Av lagringsplass vil e830 ha plass til 128 MB tilgjengelig for brukeren. I tillegg vil dette minnet kunne utvides med SD/MMC-kort. Dette vil komme godt med, da enheten fint håndterer plasskrevende multimedia som MP3 og video.

Med trådløs nettverkstilkobling og innebygd Blåtann-brikke vil du kunne arbeide fleksibelt der det finnes trådløs nettverk, eller mot din egen PC eller mobiltelefon.

Når det gjelder trådløse nettverk finnes disse flere steder enn de fleste aner. Slike nettverk kan man for eksempel finne på bensinstasjoner, kaféer, resturanter og lignende. De aller fleste av disse gir deg direkte tilgang til Internett mot registrering. I tillegg har du selvfølgelig muligheten til å installere et slikt nettverk hjemme hos deg selv for en billig penge.

Til manges skuffelse vil enheten kun bli lansert i Europa og Japan. Bor man ikke her kan man se langt etter Toshibas enhet og dens lekre VGA-skjerm. Heldigvis gjelder ikke dette oss i Norge.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen