Ny måte å blokkere SP2-nedlasting

Microsoft har tidligere lansert et verktøy for administratorer av nettverk, som kan brukes til å midlertidig blokkere installasjon av Service Pack 2 for Windows XP. Nå lanserer de et VBScript-script for samme formål. Hensikten er at administratorer skal kunne forberede nettverket for den store oppdateringen (SP2).

Scriptet kjører på mange PC-er samtidig og kan brukes til å blokkere nedlasting av XP SP2, selv om automatisk oppdatering er i utgangspunktet slått på. Scriptet bruker en såkalt StdRegProv-klasse i "Windows Management Instrumentation Registry provider".

Scriptet skal være tilgjengelig i en begrenset periode og gir mulighet å spesifisere hvilke PC-er som scriptet skal kjøres på.

Hensikten med det nye scriptet er å tilby alternative måter å blokkere nedlasting av SP2 på, slik at man unngår overbelastning på servere som leverer de ulike verktøyene fra Microsoft. Mange skoler og universiteter sliter, ikke minst fordi eventuelle problemer i forbindelse med SP2 gjør ikke semesterstart noe lettere.

(Kilde: winnetmag.com)

Kommentarer (0)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen