Ny løsning fra F-Secure

Selv om vi fortsatt har til gode å oppleve verdensomspennende epidemier, rapporteres det oftere og oftere om nye virus som plager sine mobileiere.

Senest i sommer, fikk ormen Cabir sin dose oppmerksomhet, da den klarte å snike seg fra smarttelefon til smarttelefon blant publikum under VM i Helsinki.

Det svenskbaserte selskapet SmartTrust, som spesialiserer seg på å utvikle administrasjonsplattformer for operatører, har inngått et samarbeid med antivirusselskapet F-Secure om å lage en løsning som lar mobiloperatører virusbeskytte sine brukere.

Løsningen har fått navnet SmartManage Protect. Ved at abonnenter som ønsker virusbeskyttelse installerer F-Secures antivirusprogramvare på mobiltelefonen, kan operatøren ved hjelp av SmartManage Protect automatisk oppdage sårbare mobiltelefoner knyttet til sitt nettverk. Operatøren kan dermed fjerninstallere eller oppgradere F-Secures mobile antivirusprogramvare på abonnentenes mobiltelefoner.

Antti Vihavainen i F-Secure mener at operatørene bør kjenne sin plass når det gjelder å beskytte sine abonnenter mot virus:

- Mobiloperatører har en nøkkelrolle i å sørge for antivirustjenester for brukere av smarttelefoner. Distribusjon av antivirusprogramvare og administrasjon av oppdateringstjenester er viktige elementer av denne tjenesten. Ved å kombinere vår ekspertise på mobile antivirusløsninger med SmartTrusts administrasjonsegenskaper, kan vi tilby mobiloperatører en komplett løsning for løpende administrasjon av sine kunder, sier han i en pressemelding.

(Kilde: F-Secure)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen