Ny lomme-PC fra Kina

Amoi presenterte en ny lomme-PC på CES 2005 i Las Vegas. Men Amoi er ingen vanlig lomme-PC. På utsiden har den et vanlig tastatur og ser ut som en tradisjonell telefon, mens den på innsiden har et fullt qwerty-tastatur og en stor skjerm.

Et Kinderegg

Når man kaster et blikk på lomme-PCen når den er lukket kan man fort tro at det er en litt stusselig og gammeldags telefon. Med en skjerm på 1,1 tommer og et utvendig tastatur ser ikke dette ut som en telefon fra denne siden av århundreskiftet.

Dette inntrykket endrer seg nok imidlertid så fort man åpner telefonen, og det dukker opp en skjerm på 2,4 tommer og 320x240 piksler. Skjermen er en TFT-skjerm med en fargedybde på 262.000 farger.

I tillegg til dette har enheten som nevnt et qwerty-tastatur og høyttalere på hver sin side av skjermen. Størrelsen kan heller ikke sies å være alt avskrekkende.10,5 x 5,1 x 2,5 cm lar seg absolutt høre.

Lomme-PCen vil kjøre en versjon av Windows Mobile. Siden den ikke er ventet før andre halvår i år er det ventet at den vil ha Windows Mobile 2005 som operativsystem.

En multimedia maskin

Prosessoren i Amoi G6301 er en 300 MHz XScale prosessor fra Intel. Mens minnekortet som brukes på lomme-PCen er av merket Scandisk TransFlash. Det spesielle med dette minnekortet er at det må være i enheten hele tiden, i og med at det også fungerer som internt minne. Per i dag er den største minnebrikken som er tilgjengelig på 512 MB. Om denne lomme-PCen støtter større minnekort enn dette er usikkert i skrivende stund.

Ved presentasjonen av produktet på CES 2005 i Las Vegas la Amoi vekt på at dette også er en dugelig multimediemaskin. Med en bra skjerm og høyttalere så ligger alt til rette for gode spillopplevelser, filmtitting og musikkavspilling. Lomme-PCen har også et 1,3 megapiksel kamera.

Også når det kommer til telefoni har Amoi G6301 noe ekstra å by på Dette er nemlig den første lomme-PCen med EDGE. Det som vil gjøre e-post sjekken betydelig raskere en det man tradisjonell GSM tilkobling. Mens tradisjonell GSM-teknologi har en overføringshastighet på maksimalt 57,6 kb/s, har EDGE en hastighet på 100-200 kbit/s. Dette er fremdeles 200 kbit/s bak hastigheten 3G teknologien kan tilby, men er likevel veldig anstendig og raskere enn hva de fleste konkurrenter kan tilby.

G6301 har også trippelbånd, blåtann, SMS/MMS, e-post og alt annet man forventer å finne på en lomme-pc.

Flere bilder av Amoi G6301 finnes på Mobil.cz

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen