Ny Linux-driver fra AMD/ATI

I gårsdagens sak om de nye driverne fra AMD/ATI nevnte vi kjapt hva som var nytt for Linux-brukerne. Her er en mer detaljert oversikt.

AIGLX (tilleggsmodulen i Xorg som lar deg kjøre 3D-effekter uten bruk av XGL) er fortsatt ikke støttet av driverne til AMD/ATI, og en kan begynne å lure på hva de driver med.

Riktignok går utviklingen av Linux-driverne mye raskere nå enn den gjorde for et par år siden, men det går fortsatt i sneglefart, noe den nye Linux driveren reflekterer.

Støtte for Linux-distribusjonen Red Hat Enterprise Linux 5 (RHEL 5) og to feil har blitt fikset siden sist, disse inkluderer:

  • Fikset kræsj når du flytter et videovindu mellom to skjermer når skjermene er konfigurert til å vise et samlet skrivebord.
  • Å spille av flere videoer samtidig med teksturert video vil ikke resultere i bildekorrupsjon.

Du kan lese mer om dette her.

Mange hadde også forventet støtte for X-Server 1.3 (som brukes av blant annet Fedora 7) med de nye driverne, men det ser altså ut til at brukere av denne X-serveren får klare seg minst en måned til uten driverstøtte fra AMD/ATI.

Og sist men ikke minst har AMD/ATI fortsatt til gode å legge til støtte for den nye serien av skjermkort, nemlig HD2000.

Hva synes du? Legg frem dine meninger i diskusjonen under.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen