Ny LG-mobil har ekte bredbånd

WiBro

WiBro (Wireless Broadband) er en teknologi som gir trådløst bredbånd med inntil 50 Mbps.

WiBro er utviklet i Korea, og er basert på WiMax-standarden.

Les om WiBro på Wikipedia >

WiBro

WiBro (Wireless Broadband) er en teknologi som gir trådløst bredbånd med inntil 50 Mbps.

WiBro er utviklet i Korea, og er basert på WiMax-standarden.

Les om WiBro på Wikipedia >

LG har introdusert sin nye smarttelefon KC1. Dette er en telefon som har mer eller mindre alt, og det er pakket inn i en fornuftig størrelse.

KC1 har den koreanske WiMax-standarden WiBro, noe som gir internetthastigheter i inntil 50 Mbps - både i opplasting og nedlasting. Til sammenligning gir super-3G (HSDPA) en teoretisk makshastighet på 14,4 Mbps.

Fjernstyr PC-en

Med slike hastigheter åpner helt nye muligheter seg. KC1 har for eksempel mulighet til å fjernstyre PC-en din i sanntid, slik at du nærmest har PC-en din med deg i lomma til enhver tid. De høye hastighetene åpner også for videosamtaler med god bildekvalitet.

Gammel Windows

KC1 er utstyrt med en 2,8 tommers trykkfølsom skjerm, og kjører merkelig nok Windows Mobile 5, og ikke den nye versjon 6.

I tillegg til ekte bredbånd har telefonen ekte TV, takket være en innebygget DMB-mottaker. Dette gjør at telefonen kan ta inn digitale TV-sendinger, og dessuten DAB-radio. Telefonen har også et tomegapikslers kamera, 512 MB minne og støtte for MicroSD-minnekort.

Laget for Korea

Som de fleste andre utrolige telefoner, fåes LG KC1 bare i Korea. Det er det flere grunner til: Produsentene tester ofte nye tenologier og produkter i Korea (og Japan). WiBro er dessuten bare tilgjengelig i Korea.

Det spekuleres imidlertid i om LG vil lage en versjon av KC1 uten TV-mottaker og med støtte for WiMax. Men siden det ikke eksisterer noe kommersielt tilgjenelig WiMax-nett i Norge, kan du trolig se langt etter KC1.

(Kilder: Akihabaranews.com)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen