Ny lettvekter fra Lenovo

Lenovo ThinkPad X300
Lenovo ThinkPad X300

Detaljer omkring en ny liten og lett bærbar fra Lenovo har lekket ut på nettet. Det skal være snakk om modellen X300, som har 13,3-tommers skjerm og Intel "Merom"-basert laveffekts dobbelkjerne på 2 GHz.

Maskinen har en LED-skjerm med oppløsning på 1440x900, fingeravtrykksleser, integrert webkamera, tastatur i full størrelse, og både musflate og pekepinne. Opptil 4 GB DDR2-minne fordelt på to DIMM-slotter støttes. DVD-brenner er det også gjort plass til.

I likhet med nylig lanserte MacBook Air skal X300 kunne leveres med en 64 GB flashdisk (SSD). I motsetning til MacBook Air er det derimot ikke nevnt noen mulighet for en tradisjonell harddisk. Det er vel uansett liten tvil om at en slik mulighet vil være tilgjengelig, med tanke på det høye prisnivået slike SSD-enheter ligger på.

Tilkoblingsmuligheter må man også ha når man er på farten og X300 skuffer ikke: tre USB 2.0-porter, FireWire, 4-i-1 minnekortleser, tre interne PCIe-slotter, ExpressCard-slott, Gigabit Ethernet, og DisplayPort. Ønsker du å kunne kommunisere uansett hvor du er, inkluderer de trådløse tilkoblingsmulighetene Bluetooth, 802.11n, WiMax, samt mulighet til å koble seg på mobilnett via 3G eller HSDPA.

Lenovo ThinkPad X300
Lenovo ThinkPad X300

De ytre målene er 318 x 231 x 18,6-23,4 mm. Vekten er på kun 1,13 til 1,44 kg, sannsynligvis alt ettersom hvilket batteri som følger med. Mest imponerende, dersom det stemmer, er kanskje den oppgitte batterilevetiden, på hele fire timer med et 3-cellers batteri.

(Kilder: www.dailytech.com og www.gizmodo.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen