Ny lekker smartmobil fra HTC

Mens S730 designmessig var et tilbakeskritt i forhold til S710, har HTC med oppfølgeren S740 beveget seg et langt stykke bort fra den tunge blygrå TyTN/S730-designen.

Litt diamond
S740 er slankere, og har fått den stilige blanke finishen vi også ser på de nye Touch-modellene. Selv baksiden har fått den samme fasetterte overflaten som ga navn til Touch Diamond. Riktig nok har S740 en matt bakside, slik som Touch Pro.

HTC S740 er en smartmobil, og har ikke trykkfølsom skjerm, slik vi finner på modellene med Windows Mobile Professional. Mange foretrekker den klassiske mobilformen med skjerm på topp og et alfanumerisk tastatur på 3x4 taster. Slik fungerer også S740, men skulle skrivekløen melde seg har du i tillegg mulighet for å skyve frem et fullt qwerty-tastatur.

Vi har ennå ikke tastet på S740, men av bildene ser vi at tastaturet er utformet på samme måte som på Touch Pro. Det er bra, for Touch Pro har et tastatur som fungerer utmerket.

WLAN og Superturbo
Teknologien i S740 er spennende. HTC har valgt 7,2 Mbit/s turbo-3G, og inkluderer nå også WLAN. Vi er ikke enige i at Turbo-3G er en god erstatning, av to grunner. Vi liker å kunne laste ned innhold uten å måtte betale for det, og 3G med turbohastighet er fremdeles ikke godt nok utbygget. Heldig vis har HTC S740 også Edge, for de av oss som til tider verken har 3G eller WLAN der vi ferdes.

Når det gjelder turbo-3G, så er hastigheten på 7,2 Mbit/s noe vi foreløpig bare kan drømme om i norske mobilnett.

Batteri
S740 har mye å by på, men et kamera med 3,2 megapiksler og fast fokus er i underkant av hva vi hadde forventet av en slik toppmodell. Til gjengjeld lover HTC mye når det gjelder batterikapasitet. 320 minutter tale i 3G-nett er meget bra, forutsatt at det er reelle tall, og ikke bare selvskryt.

At telefonen har FM-radio, GPS, Google Maps og RSS er bra, og skjermen på 240x320 punkter over 2,4 tommer er også helt ok.

Dessuten lover det bra at telefonen har fått et Qualcomm brikkesett på 528 MHz.

Det er ikke oppgitt hva telefonen skal koste, men ettersom den skal være i butikk allerede neste måned regner vi med at det ikke vil ta lang tid før vi får svaret.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen