Ny lansering av P4 Extreme Edition i 2004

Foreløpig er det ihvertfall planlagt én oppfølger til Pentium 4 Extreme Edition. Dagens versjon kjører på 3,2 GHz og er spesielt rettet mot spillmaskiner og brukere som krever ekstra god ytelse. Enkelte mener også at Extreme Edition er for de som har "ekstra god råd". Prisen ligger nemlig rundt ca. 1000 amerikanske dollar og den ligger faktisk høyere enn Athlon 64 FX fra AMD.

Tidlig neste år, trolig 2.februar, kommer Intel til å lansere Pentium 4 Extreme Edition 3,4 GHz. Denne vil ha 2 MB cache og være kompatibel med i865 og i875P brikkesettene. Største konkurrent blir i første omgang Athlon 64 FX-53.

"Vanlig" Pentium 4 3,4 GHz blir faktisk rene billigprosessoren å regne med sine 417 dollar - selv om også dette betraktes som en stiv pris blant flere.

Det er foreløpig usikkert hvorvidt Extreme Edition vil stoppe på Northwood-kjerne eller om den vil bli videreført i en eller annen versjon med Prescott. Det er tross alt ikke verre å legge på litt ekstra cache og spillprosessorer er det jo alltids er marked for - selv om prisen nok en gang må sies å være relativt stiv.

Som vanlig har Intel ikke bekreftet hverken P4 Extreme Edition 3,4 GHz eller en eventuelt senere overgang til Prescott-kjerne i denne prosessoren. Det ville uansett være litt rart om man lanserte to prosessorer i en serie, for deretter å avslutte den kort tid etter - nesten før den har nådd markedet. Slaget skal dermed stå mellom Intel Pentium 4 SSE3 (Prescott), Pentium 4 Extreme Edition (Northwood+Prescott?) og AMD Athlon 64 FX - kanskje kan vi også blande inn Opteron.

 

(Kilder: Xbit Labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen