Ny krangel om "beste nett "

Ny krangel om "beste nett "

Telenor og Netcom har i en årrekke kranglet om hvem som har det beste nettet. Telenor har hevdet at de har bedre dekning og et mer stabilt nett enn Netcom, som på sin side hevder at dette er påstander Telenor ikke kan bevise. Krangelen endte hos Forbrukerombudet, som i 2004 fattet vedtak om at Telenor måtte dokumentere sine påstander, eller slutte å hevde dem.

Nå har nykommeren Telmore gått i samme fella, og skriver i sin markedsføring at de bruker Telenors nett som gir ” … best dekning og markedets høyeste kvalitet.” 

Krav
Utspillet har fått Netcom til å reagere, og gjennom sin advokat har selskapet sendt et brev til Telmore der de krever at Telmore umiddelbart stopper det advokaten kaller lovstridig bruk av ”best mobildekning.” Telmore har fått under en uke på seg til å komme med en skriftlig bekreftelse på at de vil etterkomme kravet, hvis ikke vil Netcom ta nødvendige rettslige skritt.

Markedssjef i Telmore, Christian A. Aanestad skriver i en pressemelding at Telmor vil slutte å bruke betegnelsen ”best” om Telenors nett, etter at selskapet er gjort oppmerksom på Forbrukerombudets vedtak. 

Desperat
Aanestad lar det like vel skinne igjennom at han misliker Netcom brev, som han kaller ”en desperat handling for å true – eller kue – sine konkurrenter.” 

Pussig nok forlanger Netcom i brevet at Foon må slutte å bruke påstanden - til tross for at Foon ikke har noe med Telmore å gjøre. - Det er direkte useriøst av Netcom å ikke korrekturlese sine egne trusselbrev, sier Aanestad.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen