Ny kraftpakke fra Panasonic

Pikselkappløpet har tatt fullstendig av blant kompaktkameraer, og nå nærmer vi oss grensen for hva vi egentlig trenger fra et kamera av denne typen.

Uansett så banker Lumix DMC-FX500 i bordet med 10 megapiksler i oppløsning, og en ny funksjon kalt "Intelligent Auto", som automatisk velger beste innstilling i forhold til ditt motiv og de gjeldende lysforholdene.

FX500 har et hybridkontrollsystem som kombinerer både touchscreen og joystick, men for klassiske kompaktkamerabrukere vil nok funksjoner som at ISO-kontrollen registrerer om motivet er i bevegelse før bildet blir tatt, og justerer lukketid og ISO-innstilling for optimal eksponering og skarphet, være langt viktigere.

Som alle andre Lumix-kameraer kommer FX500 med Leica-optikk med vidvinkel på 25 mm og fem ganger optisk zoom (25-125 mm), og på grunn av at kameraet kontinuerlig stiller skarphet, gjør det at responstiden fra du trykker, til bildet blir tatt er vesentlig redusert. Trege kameraer er ett av de største irritasjonsmomentene for mange kompaktkamerabrukere.

FX500 kan også spille inn film i HD-kvalitet (1290 x 720), og kameraet har komponentutgang for videre avspilling på HDTV eller tilsvarende skjermer.

FX500 lanseres om en knapp uke, og er du fristet får du bla opp circa 3.800,- 
 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen