Ny kraftig HP-arbeidsstasjon

Den nye arbeidsstasjonen har fått navnet xw4400 og skal være "perfekt for databehandlingsbehovene til ingeniører, designere, videoredigerere og andre avanserte brukere" forteller HP i en pressemelding. Maskinens konfigurasjoner inkluderer de nye Intel Core 2 Duo- og Core 2 Extreme-prosessorene og 975X Express-brikkesettet. Alt dette til en, ifølge HP, rimelig pris.

Johan Østmo Ekström, produktsjef for arbeidsstasjoner i HP Norge, forteller at "xw4400 er utstyrt med doble grafikkutganger, en intern USB-port for sikker lisensiering av programvare", samt et lavt støynivå og et lavere strømforbruk. Arbeidsstasjonen skal kunne levere den ytelsen og fleksibiliteten som både forventes og kreves av CAD-ingeniører, arkitekturingeniører, arkitekter og andre brukere i små og mellomstore bedrifter.

HP xw4400
HP xw4400 (Klikk for større bilde)

xw4400 benytter et konverterbart minitårnkabinett som lar seg åpne uten verktøy slik at man lett kommer til for vedlikehold og oppgraderinger. Kabinettet kan låses, kan varsle når det åpnes og har plass til kabellås.

Både Windows 32-bit og x64 er tilgjengelig, og det skal være et bredt utvalg av grafikk-, minne- og lagringsalternativer. Sistnevnte inkluderer blant annet nye serietilkoblede SCSI-harddisker. Det tilbys et stort utvalg av PCIe x16-grafikkort, testet og sertifisert av uavhengige programvareleverandører. xw4400 skal også støtte Windows Vista. Senere i høst vil maskinen også bli tilbudt med Red Hat Enterprise Linux.

Minnekapasiteten kan totalt være på 8 GB. Maskinen støtter adressering av store mengder virtuelt minne via 64-bits Extension Technology. Det er mulighet for å kjøre 64-bits-operativsystemer og -programmer. Den begrensete garantien som leveres med xw4400 er på tre år og inkluderer deler, arbeid og på-stedet-support neste arbeidsdag.

xw4400 skal være tilgjengelig på Internett, fra forhandlere og direkte fra HP i begynnelsen av august, med priser fra under NOK 7 000,-.

(Kilde: Pressemelding fra HP)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen