Ny kopisperre fra Sony

Denne typen kopisikring, som med en fellesbetegnelse kalles DRM (Digital Rights Management), fungerer noen ganger og andre ganger ikke. Av og til ødelegger den for piratene, mens ofte finner folk også snarveier rundt krypteringen, og dermed må også musikk- og filmbransjen stadig finne nye metoder for å legge hindringer i veien for piratene.

CLEFIA skal være sikrere

Sony skal nå ha funnet et nytt og bedre system, som også er mer brukervennlig enn tidligere sperrer. Denne metoden har fått navnet CLEFIA, og Sony vil komme med flere detaljer om dette systemet på Fast Software Encryption 2007-konferansen som åpnet denne uken i Luxembourg, skriver TGdaily.com.

Den nye sikkerhetskoden skal være en mindre belastning for PC-er og annen maskinvare enn det vanlige DRM-systemet. Og Sony snakker om at det vil få plass på Smartcard, som ofte ikke har mer enn noen få kilobytes med lagringsplass. Dessuten skal dette systemet også være sikrere.

Sony vil konkurrere med Microsofts DRM, som er innført i musikk- og videofiler i beskyttede utgaver av filformatene wma og wmv.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen