Ny kompakt Kodak-toppmodell; DX7590

Flere og større bilder i prisguiden

DX6490 er et spennende kamera fra Kodak, men i vår test kom det ikke spesielt bra ut. Særlig var vi skuffet over autofokusen. Derfor er det gledelig å se at Kodak har byttet ut fokussystemet på nye DX7590.

Kjernen i kameraet er et relativt lyssterkt objektiv med 10x optisk zoom tilsvarende 38-380 mm. Kodak oppgir at objektivet er laget av Schneider-Kreuznach, men objektivet likner veldig på det man finner på Olympus sine Ultra Zoom-kameraer.

DX7590 har fått en detaljert optisk søker, med hele 311 000 piksler. Det er bare Konica Minolta Dimage A2 vi kjenner til som har høyere oppløsning enn dette på søkeren. Den store LCD-skjermen på 2.2 tommer har også høy oppløsning; 153 000 piksler.

Flere og større bilder i prisguiden

Størrelsen på bildebrikken er den samme som på forgjengeren, så det er slett ikke sikkert at den høyere oppløsningen gir særlig bedre bildekvalitet på DX7590.

Vi synes også at det er rart at det nye kameraet ikke har manuell fokus eller manuell hvitbalanse.

I USA medfølger det en dokkingstasjon med kameraet, det er foreløpig uklart om denne vil medfølge i Norge eller om det i stedet vil følge med en ekstern batterilader.

Mer informasjon finnes i pressemeldingen på neste side.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen