Ny kommunikator fra Nokia

  • Endret


Nokia 9210i Communicator har vært en suksess på bedriftsmarkedet

Nokia er den eneste mobiltelefonprodusenten som har klart å oppnå suksess med ett produkt likt kommunikatoren sin. Med Symbian OS og som en av få telefoner med qwerty-tastatur er det liten tvil om at denne telefonen er en godt egnet produkt for bedriftsmarkedet. Det enorme salget av P800 skremmer ikke på noen måte Nokia, som mener deres kommunikator erstatter både PDA og laptop.

Det første en vil merke med den nye kommunikatoren er sannsynligvis - og forhåpentligvis - design. Nokia har nok gjort en real overhaling av utseendet til den nye bedriftstelefonen, som i likhet med 9210 kanskje skal holde i noen år uten å se ut som en kjedelig isboks. Sjansen for at telefonen er mindre i volum en forgjengeren er alllikevel relativt liten, i og med at Nokia har lovet et fullt qwerty-tastatur, som naturlig nok tar plass.

Noe man savnet på 9210 var Blåtann og GPRS. Vi vil tro at Nokia har erkjent behovet for disse teknologiene for mobilbrukere, og de vil nok sannsynligvis fikse på disse to manglene når etterfølgeren kommer en gang utpå nyåret. Telefonen vil sannsynligvis også ha støtte for EDGE, som er ett av de nye satsingsområdene til Nokia for tiden. Det spekuleres også i om den vil støtte 802.11 WLAN, men Nokia vil ikke ut med noen nøyaktige spesifikasjoner enda.

Standbytid er alltid ett spennende tema når det kommer til hybrider med store og kraftige skjermer. Det er også batteriet som ofte begrenser hvor stor nytte man kan ha av slike produkter. Nokia sier de har forstått dette, og skryter av høyere standbytid på sin nye kommunikator. Så gjenstår det å se når den nye telefonen vil bli lansert, og hvor mye den vil komme til å koste. Det vi kan konstatere her og nå, er at dette ihvertfall garantert ikke vil bli en billig investering.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen