Ny klapp-krabat fra SE


(Klikk for større bilde)

På pressekonferansen i dag kunne Sony Ericsson vise frem den lenge omtalte 'SE123' som vi skrev om tidligere i vår. Telefonen, som nå har fått navnet Z550, skal bli Sony Ericssons kamskjellsalibi i kampen mot Samsung og de andre store kamskjellsprodusentene.

Noen teknologispekket telefon er Z550 definitivt ikke. Med et 1,3 megapikslers kamera og kun vanlig trippelbåndsstøtte er det mer snakk om en enkel telefon med det meste av funksjoner. Både infrarød og medfølgende minnekort er mangelvare, og skal du laste ned noe vil det skje i treg GPRS-hastighet.

Størrelsen er det derimot lite å si på. Med en høyde på 8,7 cm, en bredde på 4,5 cm og en dybde på vel 2 cm er ikke Z550 store telefonen. Vekten på 93 gram plasserer dessuten telefonen rett under vektgjennomsnittet for telefoner i dag, og Z550 er sånnsett en verdig motstander til mange andre små kamskjellstelefoner.

Mens innerskjermen har en oppløsning på respektable 176 x 220 punkter og kan vise 262 000 farger, er ytterskjermen noe enklere, men samtidig svært lekker. 128 x 36 punkter er kanskje ikke allverden, men det ser svært lekkert ut. Og når skjermen er blåhvit, så får designentusiasten nærmest vann i munnen.

Enkel musikktelefon

Selv om Sony Ericsson satser hardt på sine musikktelefoner i Walkman-serien, betyr ikke det at selskapet har glemt sin øvrige portefølje. Z550 har en helt grei musikkspiller, og støtter de fleste musikkformat. I mangel av radio er det også greit at telefonen har plass til minnekort. Internminnet på 20 MB ville nemlig ikke holdt til stort mer enn vel fem sanger i mp3-format.

Putter du derimot inn et minnekort, som kan være på maksimalt 1GB, så vil du ha plass til rundt 250 sanger, avhengig av størrelsen på sangene. Minnekortstandarden som Z550 benytter er Memory Stick Micro, som er langt mindre enn den noe eldre Duo Pro-standarden.

Om du tenker å bruke Z550 i jobbsammenheng er det ingenting i veien for det. Telefonen har både blåtann og epostleser, samt fullverdig støtte for html-nettsider og RSS-strenger. Du kan dermed bruke telefonen til å sjekke de siste nyhetene og få automatiske nyhetsoppdateringer via RSS.

Og skulle du være blant dem som ikke kan fordra telefoner med dårlig batterilevetid, så fortvil ei. Z550 har en hviletid på hele 320 timer og en taletid på rundt 5 timer.

Z550 skal dukke opp i norske butikker i tredje kvartal, nærmere bestemt august, og vil få en pris på rundt 2000 kroner.

(Kilder: Sony Ericsson)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen