Ny kinesisk klokkemobil

Det statlig eide selskapet China Electronics Corporation lanserte nylig telefonen, som er den tredje i sin klasse etter Samsung sin Watch Phone og NTT Docomo sin Wristomo som vakte stor interesse da de ble presentert. Allikevel kan man kalle F88 for en like stor revolusjon siden den har kamera, større skjerm og tasteknapper.

Telefonen er noe større enn Samsung sin Watchphone med målene 38.3x76.7x17 mm. Dette skyldes blant annet den store skjermen og antennen på telefonen, som virkelig må være upraktisk å ha når man skal bruke telefonen som klokke.

Telefonen har kun IR, og ikke Blåtann som Watch Phone har. Dette gjør det umulig å kunne bruke et trådløst handsfree sett, noe som også ville vært praktisk tatt bruken i betraktning. Istedenfor har F88 en dedikert handsfree som festes til fingeren som en ring, og som løftes opp til øret ved en samtale. Mikrofonen er innebygget i selve klokken.

Det største problemet med å lage telefoner i så små format er somoftest batteritidene. Samsung har ikke lagt frem spesifikasjoner på hvor lenge deres Watch Mobile kan brukes før den må lades, men F88 klarer batteritidene generelt bra, tatt størrelsen i betraktning. 100 timer standby og 2 timers taletid er rett og slett imponerende, noe som kan gjøre klokkemobilen anvendelig for en større brukermasse.

En annen godbit er kameraet som tar bilder i VGA-oppløsning, noe som få av dagens europeiske kameratelefoner klarer. Kameraet kan tas av og på etter ønske. Det ligger ikke spesifikasjoner om hvor mye minne telefonen har, men trolig er det snakk om mindre minne enn det dagens kameramobiler har.

Skjermen er av type STN, noe som er bra i denne sammenheng, siden batteriet ikke har allverdens kapasitet. Skjermen har en fargedybde på 256 farger, som er det samme som Watch Phone, men det foreligger ikke noen tall på oppløsningen. Telefonen har også 16-kanalers polyfoniske ringesignaler.

Telefonen kan som tidligere nevnt ikke brukes i Europa fordi den bare støtter CDMA-standarden. Skulle allikevel noen være interresert kan den litt spesielle klokken anskaffes på www.139shop.com for 1,158$, noe som tilsvarer omtrent 8500 norske kroner.


Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen