Ny kameraprodusent

General Electric (GE) har annonsert at de kommer til å slå seg på produksjon av digitalkameraer. Firmaet er et av verdens største, med godt over 300 000 ansatte på verdensbasis. Faktisk er firmaet så svært at dets arlige selvangivelse er den største som leveres i hele USA, med sine drøye 24 000 sider, eller 237 megabytes. Det er altså ingen smågutt som nå skal inn i fotobransjen.

GE går inn i bransjen ved å lisensiere General Imaging, et firma som Hiroshi "Hugh" Komiya, tidligere sjef for Olympus, startet da han fant pensjonisttilværelsen for kjedelig. Med seg fikk han en gruppe håndplukkede samarbeidspartnere, samt designeren Takeyoshi Kawano som skal designe de nye kameraene. Design skal visstnok stå i høysetet for den nye kameraprodusenten, og med tanke på at Kawano tidligere har designet ting som Sony Walkman (ja, den ja), Sonys VAIO-latptoper og en rekke kameraer fra Olympus, kan man absolutt ikke utelukke mulighetene for gode og spennende produkter herfra.

GE lover at samtlige av deres kameraer skal ha funksjoner som høy ISO, bildestabilisator og mulighet til å sette bilder sammen til et panoramabilde. De rimeligste kameraene skal i første omgang få 7 megapiksler og 6,3 cm (2,5 tommer) skjerm, mens modellene høyere oppe vil bli utstyrt med 12 megapiksler og 7,5 cm (3 tommer) skjermer. Etter planen vil GE også produsere en fotoskriver.

Kameraene vil bli lansert på PMA07 i Las Vegas 8-11 mars i år, hvor selvsagt Akams utsendte vil være til stede. De første kameraene vil være i amerikanske butikker i midten av april, men tilgjengelighet og pris i Norge er fremdeles ukjent, men Komiya er kjent for å være en agressive prispresser, så vi blir ikke overrasket dersom dette viser seg å bli kameraer av det rimelige slaget. Forhåpentligvis blir de også bra, og vi ønsker en ny aktør lykke til i et hardt presset marked.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen