Ny Jesus-film?

Gjennom filmhistorien har utallige filmer basert på bibelske hendelser sett dagens lys. Både dokumentarer og spillefilmer har dokumentert det mange av oss tror hendte for nesten 2000 år siden i livet til verdens mest kjente karakter, Jesus Kristus.

Alternativ tekst mangler
Kanskje får vi snart se mer til Jesus på kino?

Å lage en film om verdensfrelseren gir ikke filmskaperne mye spillerom hva ny informasjon og uforutsigbare vrier angår, og de aller fleste ligner i større eller mindre grad på hverandre både dramaturgisk og historiemessig - kanskje ikke en stor overraskelse. Nå ryktes det imidlertid om at regissør Paul Verhoeven skal fremstille Jesus på en litt annerledes måte enn det vi har sett før.

Jesus - en vanlig mann

Filmmagasinet Empire rapporterer at Verhoeven holder på med utviklingen av en film med tittelen "Christ, the Man", som utforsker muligheten om at Jesus Kristus var en vanlig dødelig.

Store deler av historien vil være basert på Verhoevens arbeid som medlem av "The Jesus Seminar" - en forskningsgruppe bestående av flere hundre akademiske spesialister på Det Nye Testamentet. Gruppens målsetning var å finne ut hva Jesus, som en historisk person, ville og ikke ville ha gjort når han levde.

Deres oppdagelser fremstiller han som en vandrende visman som ikke startet en religion eller gjenoppstod fra de døde, men som plutselig fortalte korte, allegoriske historier og uttrykte prinsipielle standpunkt.

Protester

Det antas ikke uventet at prosjektet vil møte motstand, spesielt fra fundamentalistiske kristne bevegelser, men dette er regissør Verhoeven klar over.

- Min manusforfatter fortalte meg at jeg ikke burde lage filmen i USA, fordi de kristne kunne finne på å skyte meg. Det er faktisk seriøst. Jeg tok det veldig alvorlig. Så jeg hørte på rådet hans og bestemte meg for å skrive en bok om det først, sier Verhoeven til Empire.

Verhoeven, som har vært i sentrum for kontroverser før, forventer reaksjoner. Boken vil trolig gi en indikasjon på hva som kan forventes av oppstandelse rundt en film også blir gjort med samme utgangspunkt.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen