Ny Ixus med bildestabilisator

I forbindelse med sitt jubileumsår har Canon oppgradert sin tidligere toppmodell i Ixus-serien, Ixus 800 IS. Oppgraderingen, som har fått navnet Ixus 950 IS, er ytre sett akkurat like stor som sin forgjenger, men har fått ny innmat. Blant annet er Ixus 950 IS utstyrt med Canons mest moderne bildeprosessor, Digic III, som vi også finner to stykker av i Canons toppmodell på proff-fronten, EOS 1D Mark III.

Av annet nytt finner vi at oppløsningen er økt fra seks megapiksler i Ixus 800 IS til åtte i Ixus 950 IS. Med den nye bildeprosessoren får vi håpe at støyen er under kontroll, trass den økte oppløsningen, og at Ixus 950 IS har fått største ISO på hele 1600. Ixus 800 IS var i sin tid første Ixus-kamera som fikk 800-ISO og fikk i vår test litt kritikk på grunn av mye støy ved høye ISO-verdier. Bortsett fra dette fikk kameraet rosende omtale, og blant annet optikken høstet mange lovord. Den hadde blant annet meget god hjørneskarphet, og dette kan være noe av grunnen til at Canon har valgt å beholde samme objektiv også i Ixus 950 IS. Vi er selvsagt litt skuffet over å ikke få skikkelig vidvinkel på dette kameraet heller, men tatt i betraktning hvor dårlig hjørneskarphet vi fant på Ixus 850 IS kan vi forstå at Canon har valgt å holde seg til et objektiv de vet er godt.

På tross av ny bildeprosessor, og sannsynligvis på grunn av høyere oppløsning og dermed større bildefiler, har seriebildehastigheten gått ned fra 2,1 bilder i sekundet til 1,3 med Ixus 950 IS. Dette ser ut til å være det eneste som på papiret har blitt fårligere med den nye modellen, men det vil neppe bli et problem for de fleste brukere. De som trenger rask seriebildefunksjon har nok en tendens til å velge andre kameraer i utgangspunktet.

I forhold til forgjengeren har også Ixus 950 IS fått en kraftig forbedret skjerm. Den er like stor som før, men har fått 33% flere punkter, til 230000. Skjermen har også fått noe Canon kaller PureColor, men nøyaktig hva dette er en noe uklart, med unntak at det visstnok skal medføre at fargegjengivelsen er forbedret med 30%. Skjermen er forøvrig også utstyrt med antirefleksbelegg og antiripebelegg, og skal ha en dekningsgrad på 100%.

Også Ixus 800 IS hadde bildestabilisator, men Ixus 950 IS har nå fått ansiktsgjenkjenning, som gjør at det vil kunne automatisk fokusere på og eksponere etter opptil ni ansikter i bildet. Man kan også fjerne røde øyne i kameraet, etter at bildet er tatt.

Du kan sammenligne spesifikasjoner på Ixus 800 IS og Ixus 950 IS ved å klikke her.

Ixus 950 IS skal bli tilgjengelig i mai i år, og veiledende utsalgspris er kr 3899,-. Tatt i betraktning at Ixus 800 IS hadde lignende utsalgspris da det ble sluppet for omtrent et år siden, og kan nå fås for under 2500,- i vår prisguide, vil vi forvente at prisene på Ixus 950 IS vil synke betraktelig med tiden.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen