Ny Itanium 2 lanseres denne uken

Det kommer nok som en overraskelse på mange at Intel lanserer en budsjett-versjon i Itanium-serien. Det sies at den nye Itanium 2 prosessoren skal være en billig inngangsbillett til de som ønsker å eksperimentere med en ren 64-bits plattform og ikke trenger fanatisk CPU-kraft. Den kommende Deerfield prosessoren har 1,5 MB L3 cache og kjører på 1,0 GHz.

Med en pris på rundt 800 amerikanske dollar, begynner terskelen å bli lavere enn det den tradisjonelt har vært, men den ligger fortsatt høyere i pris enn AMD Opteron. En annen grunn til at Intel går ut og introduserer en "billig" versjon av Itanium er trolig konkurransen fra AMDs hybrid-prosessor.

Selv om Itanium 2 og Opteron i utgangspunktet er to vidt forskjellige prosessorer og kanskje ser ut til å rette seg mot ulike segmenter, er det ikke til å komme bort i fra at kundene i mange tilfeller velger AMDs alternativ på bakgrunn av pris og 32/64-bits egenskaper.

Hewlett-Packard vil være den første som integrerer den nye Itanium 2 prosessoren i sine systemer (zx 2000 arbeidsstasjon).

 

(Kilder: The Register)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen