Ny Itanium-prosessor neste uke?

Intels Tukwila-prosessor i Itanium-porteføljen ser endelig ut til å bli lansert. Etter utallige utsettelser sies det at prosessoren vil bli lansert neste uke. Den originale lanseringen skulle faktisk vært så langt tilbake som i 2006/2007.

Skulle lanseringen denne gangen faktisk bli gjennomført kan det imidlertid bli en betydelig kneik å overskygge IBMs Power7-lansering kommende tirsdag.

Itanium er strengt tatt en konkurrent til Power-arkitekturen, men har måttet tåle mye kritikk for utsettelser og snever programvarestøtte. For kort tid siden bekreftet Red Hat at RHEL 6 ikke kommer til å støtte Itanium.

Uansett hvordan man vrir og vender på det ser Tukwila ut til å bli en betydelig oppgradering fra forgjengeren. Det snakkes om en dobling av ytelsen med firekjernearkitektur, 30 MB L3 cache og klokkefrekvens mellom 1,2- til 2 GHz. Effektforbruket forventes å toppe ut på 170 W.

HP står for størsteparten av salget av Itanium-servere og det er fortsatt naturlig at Intel driver prosessorarkitekturen videre. Det har tidligere blitt ryktet at Itanium ville bli smeltet sammen med Xeon for et felles instruksjonssett, men det er fortsatt en god stund til før dette kan bli en realitet.

(Kilde: The Register)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen