Ny iPod rett om hjørnet


Steve Jobs under presentasjonen av dagens iPod Video
(Bilde: Paul Sakuma, Associated Press)

Det har lenge svirret rykter omkring en ny iPod fra Apple med bredskjerm og bedre videostøtte. Ryktene ble ytterligere styrket i går, da Apple gikk ut med en melding til sine distributører om at selskapets 60 GB-modell vil være "i risiko" i perioden frem til slutten av april. Analytikerbyrået American Technology Research helte enda mer bensin på bålet i det de i dag hevdet at en ny iPod kun er måneder unna.

Grunnen til at det anerkjente analytikerbyrået kommer med såpass konkrete påstander er at det den siste tiden har vært flere indikasjoner på at Apple planlegger en større endring innad i iPod-porteføljen. Fallende salg, med unntak av selskapets nye 1 GB-versjon av iPod Nano, har gjort at selskapet nå ser på muligheten for å integrere mer minne og/eller presse prisen, hevder analytikerne.

- Den mest interessante utviklingen er at Apple har gitt beskjed til sine distributører at deres 60 GB-versjon av iPod er "usikker" frem til slutten av april, som betyr at den kan bli trukket eller erstattet, sier analytiker Shaw Wu til nettstedet AppleInsider. - Tidspunktet er noe usikkert, men vi tror at en ny bredskjerms iPod med blåtann kan være klar så tidlig som juni, fortsetter han.

Bakgrunnen for spekulasjonene om hvorvidt den nye iPoden kommer med blåtann eller ikke, skyldes at Apple har vært i kontak med selskapene Jabra og Cambridge Silicon Radio, som begge er produsenter av lydløsninger med blåtann. The Independent kunne nylig fortelle at Cambridge har kommet med tilbud til Apple om å bruke deres trådløse brikkesett i fremtidige iPoder.

Det vil i så fall bety at fremtidens iPoder vil kunne bruke trådløst ekstrautstyr via blåtann. Dette kan for eksempel være trådløse hodesett, som vil bety en slutt på ledningshysteriet med iPoden. Blåtann i iPoden vil også innebære at en kan koble seg til datamaskiner, kamera, mobiltelefoner og øvige duppeditter trådløst, og dermed slipper å måtte ha en spesialkabel til alt.


En falsk reklame for den nye iPod video

The Unofficial Apple Weblog kunne i forrige uke melde at Jabra, som produserer en rekke blåtannhodesett, har fått grønt lys av Apple til å utvikle et blåtann-hodesett til iPoden. Nyheten, som stammer fra Chinese Times, hevder videre at det er snakk om etn mottaker/sender som skal kunne festes på eksisterende iPoder i tillegg til hodesettet, og at det dermed ikke er snakk om et tilbehør til kommende iPoder. Men det beviser samtidig at Apple er åpen for bruk av blåtann, som igjen kan føre til at vi får se blåtann i fremtidens iPoder.

De overnevnte spekulasjonene kommer i tillegg til alle spekulasjonene fra før om at Apple nå kommer til å lansere en komplett video-iPod, såkalt vPod, med trykkfølsom bredskjerm, blåtann og WiFi, i forbindelse med selskapets 30-årsdag. Sist gang selskapet rundet et tiår, ble det feiret med en rekke nye produkter, og derfor er forventningene ekstra store for den kommende uken.

I tillegg til ny iPod, ryktes det også om at Apple vil lansere en egen mobiltelefon. Senest i dag kunne vi melde at det taiwanske selskapet BenQ bekrefter at Apple nå beveger seg inn på mobilmarkedet. Du kan lese mer om det i vår nyhet - iPod-mobil på vei.

Om ryktene stemmer vil vi trolig få svar på innen kort tid. Om nøyaktig en uke fyller Apple 30 år, og det er ventet at selskapet vil kjøre en større lansering i den anledning. Frem til det skjer, er det bare å smøre seg med tålmodighet å vente på at Steve Jobs skal entre scenen og vise frem "something really cool".

(Kilde: AppleInsider, The Unofficial Apple Weblog, MacRumours)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen