Ny iPod fra Apple

Bilde

iPod er Apples velkjente linje med MP3-spillere, som har bydd på uvanlig mange funksjoner og stor harddisk. Andre produsenter har også produsert MP3-spillere med store harddisker, men med størrelser i nærmest uante dimensjoner. iPods størrelse har på sin side vært imponerende liten.

Nå har iPod lansert en enda mindre modell av iPod. Og til tross for det har Apple utstyrt nykommeren med like store harddisker, høyere batterilevetid og flere funksjoner. Like liten som iPod Mini blir iPod v4 imidlertid ikke.

Den nye modellen er slankere, og mer strømlinjeformet. Knappene for play, stop, neste og forrige spor er fjernet. Nå er de heller integrert i det velkjente scrollehjulet.

Scrollehjulet har vi sett i alle iPods modeller. Fordelen med dette trykkfølsome hjulet er at man kan scrolle uendelig langt nedover på en meny, uten å trenge å løfte fingeren. Du beveger rett og slett bare fingeren rundt og rundt til du kommer dit du vil.

Med knapper integrert i dette scrollehjulet kan man i tillegg trykke til det sier klikk på den delen av scrollehjulet som representerer en funksjon, for eksempel "play". Videre kan man bruke scrollefunksjonen ved å ikke trykke fullt så hardt. Apple hevder at denne løsningen fungerer veldig bra, i likhet med alle tidligere smarte løsninger vi har sett fra produsenten.

Funksjonene som befant seg på den tidligere iPoden vil også være tilstede på den nye modellen, men i utbedret utgave. Det vil også komme en rekke nye muligheter. Ett eksempel som har vekket en del opmerksomhet er at man skal kunne spille av en sang i 25 prosent høyere eller lavere tempo uten at det høres ut som smurfehits dyster metal. Med andre ord kan man justere tempoet uten at det går ut over lydkvaliteten.

Batterilevetiden er fordoblet fra forrige modell. Med andre ord vil enheten kunne spille av musikk i 12 timer før batteriene gir seg. Likevel er ikke batteriet tyngre i nykommeren, da enheten rett og slett er mindre strømkrevende. Tidligere har iPods batterilevetid vært et svakt punkt.

Enheten vil komme med to forskjellige harddisker, 20 og 40 GB. Dette rommer 5-10 000 MP3-filer med en gjennomsnittlig lengde på lydfilene. Prisen på versjonen med 20 GB vil lande på rundt 3000 kroner. Hvis du vil ha plass til 10 000 sanger må du betale nærmere 4000 kroner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen