Ny Iphone lansert

Ny Iphone lansert

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Apple Iphone 3GS

Størrelse: 11,55 x 6,21 x 1,23 cm, 135 gram
Skjerm: TFT, 3,5", 480 x 320 piksler, trykkskjerm
Teknologi: GSM 850, 900, 1800, 1900, MHz Edge, UMTS 850/1900/2100 MHz, HSDPA 7,2 Mbps
Maskinvare: Bluetooth 2.1+EDR, Wi-fi 802.11b/g, USB 2.0, AGPS
Minne: 16/32 GB
Kamera: 3 megapiksler, autofokus, videoopptak VGA 30 FPS
Operativsystem: Iphone 3.0
Batteri: Inntil 12 timer tale (2G), 5 timer tale (3G), inntil 300 timer hviletid
Annet: Innebygget kompass, videoavspilling, geomerking, 3,5 mm minijack, Office-støtte,

Pris: 199-299 dollar, norsk pris foreløpig ukjent.
Designen er som før.
Designen er som før.
Nå også med kompass.
Nå også med kompass.

Apple lanserte i kveld norsk tid en ny Iphone-modell. Den nye telefonen Følger i samme fotspor som de forrige modellene, det vil si at den har trykkskjerm. Navnet på nykommeren er Iphone 3GS. S-en står for "speed".

Designen er lik som den du får på Iphone 3G. Telefonen har fortsatt en blank bakside, og størrelsen er som på den gamle modellen. Nyheten er at telefonen er raskere til å laste programmer, nettsider og annet.

Oppdatering av maskinvare

Altså er det snakk om maskinvareoppdateringer. Det er ikke bare maskinvaren som jobber raskere, telefonen har også støtte for HSDPA med nedlastingshastigheter på inntil 7,2 Mbps.

3GS kommer i versjoner med 16 og 32 GB innebygget minne, og i fargene svart og hvitt.

Kameraet på den nye telefonen er oppgradert, og har 3 megapikslers oppløsning og autofokus. Apple hevder at kameraet skal ha god ytelse også under dårlige lysforhold, noe som typisk er et problem på mobiltelefoner.

Kamera med autofokus og video

I likhet med mange andre kameratelefoner har Iphone 3GS støtte for nærbilder (makro) og videoopptak. Telefonen gjør videoopptak i VGA-oppløsning med 30 bilder i sekundet, slik som en rekke smarttelefoner fra Nokia.

Siden Iphone 3GS kjører Iphone 3.0, den nye versjonen av operativsysytemet til Iphone, støtter den MMS. Video kan sendes over MMS.

3GS støtter for øvrig stemmekommandoer. Disse kan brukes til å ringe opp kontakter i telefonlisten, styre musikkspilleren og annet.

Kompass

En annen nyhet er at telefonen har fått innebygget digitalt kompass. Dette kan være nyttig i forskjellige situasjoner, som for eksempel om du skulle befinner deg i en stor by med høye hus. Kompasset er ikke basert på GPS, men et magnetometer. Det vil si at det vil fungere uansett om du har GPS-dekning eller ei.

Telefonen får også hjelpemidler som mulighet for å lese opp tekst, støtte for treningsutstyr av typen Nike+, kryptering av data på telefonen og fjernsletting av data.

Taletiden skal være 12 timer i GSM-nettet og 5 timer i 3G-nettet. Du kan høre på musikk i inntil 30 timer, se video i 10 timer eller surfe over Wi-fi i 9 timer på et fulladet batteri.

Apple hevder for øvrig også at telefonen er produsert med førre miljøgifter enn tidligere.

Lavere priser

Versjonen med 32 GB minne vil koste 299 dollar med abonnement, mens 16 GB-versjoenn vil koste 199 dollar. For øvrig senker Apple prisen på Iphone 3G 8 GB til 99 dollar med abonnemnet. Vi kommer tilbake med de norske prisene når disse er tilgjengelige.

Telefonen skal være tilgjengelig i butikkene fra 19. juni, men kommer ikke til Norge før i juli.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen