Ny Intel Atom til minibærbare
Teknofil

Ny Intel Atom til minibærbare

Hvis ditt største ønske til jul er en splitter ny minibærbar skal du kanskje ikke ta det så veldig tungt om du får penger eller gavekort i stedet. Intels Atom-prosessor, som det siste halvannet året har funnet veien til de aller fleste minibærbare, hopper nemlig til neste generasjon rett over nyttår.

Den nye prosessoren, som går under navnet "Pine Trail", kommer med både en og to kjerner. Modellbetegnelsene er D450 for den enkeltkjernede for bærbare, mens D410 og D510 er en- og tokjernet for stasjonære småmaskiner. Disse skal pares med et nytt brikkesett kalt Intel NM10 Express Chipset.

Det nye med prosessorene er at de har grafikkfunksjonalitet og minnekontroller integrert, og er tettere knyttet opp mot brikkesettet. Dette skal i følge Intel kutte strømforbruket med 20 prosent, samtidig med at ytelsen skal gå noe opp. Plattformen tar også opp mindre fysisk plass enn forgjengeren.

Av mer tekniske data er D450 oppgitt til et forbruk på 7 watt TDP, det er da inkludert brikkesettet. Det samme tallet for D410 og D510 er henholdsvis 12 og 15 watt. Alle prosessorene har 512 kilobyte cache og en klokkefrekvens på 1,66 GHz.

I løpet av januar skal de første nye minimaskinene være å finne i butikkene, og brorparten av disse vil komme med Windows 7 som operativsystem.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen