Ny Intel-toppmodell fra Acer

Alternativ tekst mangler

Prosessoren i maskinen er av typen med kodenavnet "Yonah". Denne prosessoren er ikke sluppet enda, men det forventes at den blir lansert om kort tid. Foreløpig vet vi at dette blir en dobbelkjerneprosessor med tilsvarende effektforbruk som dagens Pentium M-prosessor.

Maskinen blir levert med et skjermkort fra ATI av typen Radeon X1600 med hele 512 MB grafikkminne, men 256 MB av disse er delt med resten av systemet. I tillegg er det et innebygd webkamera på 1,3 megapiksler som kan roteres 225 grader. Som vi ser på bildet ovenfor har maskinen det velkjente karbonfiberlokket som vi først så på Ferrari 4000.

Den nye Intel-plattformen er utstyrt med et nytt brikkesett med navnet 945, og i tillegg er det en ny trådløs brikke på plass med navnet 3945abg. Forskjellen fra den tidligere 2915abg er at den nye benytter seg av PCI Express og ikke den eldre PCI-standarden.

Vekten er på 3 kg, men batterikapasiteten skal være svært god og ha en kapasitet på hele 87 Wh.

Test bekrefter rykter

Nettstedet Dinside.no har i dag bekreftet disse ryktene med en test av TravelMate 8200. Den testede maskinen er utstyrt med en 2 GHz Intel Core Duo-prosessor, en 120 GB harddisk fra Seagate, WSXGA+-skjerm på 15,4" som gir en oppløsning på 1680x1050. Spesifikasjonene Dinside.no har oppgitt viser en svært godt spesifisert maskin med DVI-utgang, Bluetooth, minnekortleser, fire USB-porter og det aller meste man ellers kunne trenge. Prisen er oppgitt til 21 995 inklusive moms.

(Kilder: Notebookreview.com, Dinside.no)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen