Ny Intel-plattform uten dobbelkjerne

Det siste året har Intel beveget seg fra å fokusere på enkelprodukter til å argumentere for hele plattformer. Fordelen med en slik filosofi er at man er garantert stabile og gjennomtestede løsninger, mens ulempen ligger i at man har færre valgmuligheter.

For bedriftsbrukere er imidlertid det viktigste at systemene fungerer og kan forsvares økonomisk. Intel har derfor identifisert bedriftsmarkedet som et nytt satsningsområde for deres plattformstrategi.

I løpet av mai kommer selskapet derfor til å introdusere "Professional Business Platform". Denne serien vil inkludere arbeidsstasjoner spesielt rettet mot bedrifter.

Det ser ikke ut som om "Professional Business Platform" vil inkludere mer avanserte finesser som virtualisering og dobbelkjerner med det første. Et av systemene vil f.eks. kombinere Pentium 4 6xx og 945G-brikkesettet.

"Active management" vil bli en viktig del av denne plattformen. Dette er en funksjon som gjør nettverksadministratorer kan overvåke og fjernstyre maskinen så lenge den er tilkoplet nettverket. Tanken er naturligvis å kunne gjøre mest mulig sentralt.

Intel satser på forutsigbarhet og stabilitet med denne plattformen. Man vil derfor ikke tilby de mest "hotte" løsningene før de er gjennomtestet.

I 2006-versjonen av plattformen vil virtualisering og dobbelkjerner trolig bli aktuelt.

(Kilde: CRN, InformationWeek)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen