Ny Intel-plattform testet


Sokkel LGA775 blir standard til sommeren
(Bilde: The Inquirer)

For å kjøre plattformen som kommer i juni, trenger du ikke bare nytt hovedkort og CPU, men også ny kjøler og strømforsyning - og ytelsen blir ikke nevneverdig bedre, ifølge The Inquirer. Nettstedet har testet et uoffisielt hovedkort som er basert på Intels kommende i915P-brikkesett, komplett med LGA775-prosessor og Gainwards PCX5900-grafikkort med PCIe.

Plattformen kommer til å bli dyr, og de fleste komponentene som folk sitter på i dag må byttes ut. Selvfølgelig trenger man ny prosessor til LGA775-sokkelen og nytt hovedkort, men siden plattformen ikke støtter AGP, trengs det også et PCIe-grafikkort. Fordi plattformen bruker 24-pins strømkontakt, blir det i tillegg nødvendig med ny strømforsyning - av den typen som ofte brukes i dyre servermaskiner, og siden prosessorsokkelen også er splitter ny, må man regne å bytte til en ny prosessorkjøler; de gamle passer ikke.

Det eneste som passer til Grantsdale-P-kortet som The Inquirer har lekt med, er harddisken og minnet - ettersom hovedkortet bruker DDR(1). På Alderwood må derimot også dette byttes ut - og praktisk sett har testen til nettstedet derfor heller ikke testet ytelsen på DDR2-minne med LGA775.

I915P-hovedkortet hadde frontsidebuss på 800 "MHz" (200 MHz QDR), men det kan muligens komme med 1066FSB i senere utgaver.LGA775-prosessoren - uten pinner
(Bilde: The Inquirer)

Ytelsesmessig virker ikke The Inquirer sine tester særlig imponerende - dette er tross alt bare en ny variant av Pentium 4-prosessoren med en annen sokkel. The Inq. slipper kanskje ikke verdens største bombe når de sier at ytelsen er omtrent den samme som med dagens sokkel 478. I mange tilfeller ser det derimot ut som om ytelsen er lavere.

Tallene som nettstedet oppgir bør i tillegg tas med noen forbehold (som vanlig), ettersom hovedkortet nok er en tidlig utgave uten ferdige drivere. For eksempel får plattformen 3523 poeng i CPU-testen til PCMark 2002 - nesten halvparten av K8T800 med en uspesifisert prosesor, og enda mindre sammenlignet en Pentium 4 3,2C på i875P-brikkesettet.

På CPU-testene i SiSoft Sandra 2004 holder plattformen seg noe bedre, med 6275 poeng - som fortsatt er betraktelig lavere enn nForce3 250 sine 7837 poeng, og nesten to tusen poeng under P4-prosessoren på i875P, som fikk 8121 poeng.

Les hele testen hos The Inquirer.

Merk igjen at dette nok er en beta-test, og at mer nøyaktige tester ikke vil komme før Intel lanserer den nye plattformen sin en gang i løpet av juni.

(Kilde: The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen