Ny Indymedia-server beslaglagt

Politiet beslagla i går Indymedia Bristol sin webtjener, etter å ha bedt om å få oversendt IP-adressen til en av brukerne av tjenesten. Politiet tok kontakt i forrige uke, og ba om informasjon om en bruker som hadde postet i en tråd om vandalisme. Tråden ble gjemt før den var 24 timer gammel, siden den brøt Indymedias egne retningslinjer, og var borte fra nettsiden lenge før politiet tok kontakt.

Indymedia er en uavhengig, verdensomspennede nyhetsorganisasjon, som baserer seg på deltagelse fra brukerne.

Indymedia selv har kontakt med den britiske journalistorgansisasjonen, og hadde på forhånd gitt politiet beskjed om at de betraktet serveren som journalistisk utstyr, og derfor hører innunder spesielle forskrifter. Politiet truet også med at de kunne komme til å arrestere noen, for å hindre politiet å gjøre sin jobb.

I fjor beslagla italiensk politi en annen server. Ifølge Indymedia, skal politiet ha hatt tilgang til all e-post sendt og mottatt fra serveren siden de beslagla og leverte den tilbake i fjor. Politiet tok nemlig en kopi av krypteringsnøklene til webmailen på serveren, som håndterer over 4 700 e-postkontoer.

Når Indymedia Bristol får tilbake serveren som ble beslaglagt mandag, blir de sannsynligvis nødt til å legge inn all programvaren på serveren på nytt.

Kilde: Indymedia

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen