Ny IM-orm chatter med ofre

Sikkerhetsselskapet IMlogic har oppdaget en ny orm i lynmeldingstjenester som chatter med sine potensielle ofre for å se ekte ut. Det er brukere av lynmeldingstjenesten AOL Instant Messenger som opplever dette.

Den aktuelle ormen heter IM.Myspace04.AIM og den kommer med en melding som sier "lol thats cool" og den kommer med vedlegget "clarissa17.pif". Hvis brukeren spør på engelsk om vedlegget inneholder virus svarer ormen med: "lol no its not its a virus".

Hvis vedlegget åpne installes en bakdør på PCen og et program som slår av sikkerhetsprogrammer på PCen. Ormen sender seg også videre til alle i brukerens kontaktliste, men de falske meldingene som blir sendt fra avsender-PC er skjulte. Det vil si brukeren av den infiserte PCen vil ikke se at han eller hun sender ut lynmeldinger til en annen bruker.

Ormen har visstnok ikke fått en stor spredning foreløpig, men dette skal være den første ormen av den typen som chatter med et potensielt offer. Angripere prøver ut stadig nye metoder for å lure brukere. Tenk deg alltid godt om før du klikker på et vedlegg som kommer med en lynmelding.

Kilde: CNET news.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen