Ny i-Mate med satelittsporing

Norske butikker skal nå få mobilmerket i-Mate i hyllene. Åtte nye modeller fra den dubaiske produsenten skal ut i år. Syv av dem har allerede en tvillingmodell fra Qtek, men nummer åtte er en splitter ny håndholdt maskin vi ikke har sett noe til før.

Den nye enheten har fått navnet i-Mate PDA-N. Som navnet tilsier, er dette en ren håndholdt datamaskin. Alt styres fra en 2,8 tommer stor skjerm, som betjenes med å trykke med en pekepenn. Man også bruke en egen styrepinne som er plassert nederst på enheten.

Målt i millimeter og gram, er i-Mates nye håndholdte en nær slektning av Qtek S100. Vi snakker om en relativt liten og lett enhet, med en tykkelse på 1,8 cm og en vekt på 150 gram.

Innebygd GPS
PDA-N er utstyrt med en innebygd GPS-mottaker. Det kjente satelittsystemet gjør det mulig å posisjonere deg på kartet med et par meters nøyaktighet, uten å måtte bruke ekstra tilbehør. Dette vil man kunne bruke både til bilkjøring, byvandring og friluftstur.

Dette blir langt fra den første håndholdte vi får se her til lands med ekte GPS. Det finnes også alternativer for de som vil ha mobiltelefoni. HP har satset på satelittnavigering i sin hw6500 smarttelefon, mens Siemens planlegger å lansere Symbian-telefonen SXG75 neste måned.

Det å fange opp satelittsignaler krever naturligvis en del kraft. I følge spesifikasjonene skal PDA-N holde ut fem timer med GPS-bruk før batteriet sier takk for seg. Om man derimot holder mottakeren avslått, loves vi en standbytid på 250 timer.

PDA-N har også mye annen trådløs teknologi bygd under panseret. Den kan kommunisere over korte distanser med blåtann og infrarød, samt over lengre avstander via trådløse WiFi-nettverk.

Hello Bill
Operativsystemet til i-Mates nye er, som alltid, Windows Mobile. Denne gang har man satset på versjon 5 av platformen, som blant annet inkluderer lommeutgaver av Word, Excel og Powerpoint.

Hjernen som driver det hele er en 300 MHz prosessor fra Samsung. Minnet består av 64 MB oppgraderbar ROM og 32 MB SDRAM. Dette minnet kan utvides til mer passende størrelser ved å sette inn nytt minnekort i MMC eller SD(IO)-format.

Skjermen har en ganske så ordinær oppløsning på 240 x 320 piksler.

I følge produktansvarlig hos One2Com, Kjetil Simonsen, kan vi vente i-Mate PDA-N i butikkene mot slutten av november. Et søk i prisguiden vår viser at enheten vil ha en utsalgspris på rett over 4000 kr.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen