Ny GPS-smarting

Amobil/CeBIT: BenQ-Siemens har fått blod på tann etter GPS-mobilen SXG75. Her på Cebit lanserte produsenten nemlig en ny telefon med innebygget GPS i dag. Toppsjefen i BenQ, Jerry Wang, viste stolt frem den nye Windows-smartingen P51.

Den nye telefonen er oppfølgeren til BenQs smarttelefon P50, som vi ikke har fått hilse på i Norge. P51 har likevel fått såpass mange oppgraderinger i forhold til P50 at den i det hele tatt danker ut sin forgjenger. – Dette er en veldig videreutvikling av P50, sier Jerry Wang til Amobil. Han legger til at BenQ-Siemens har lagt mye arbeid ned i den nye telefonen.

P51 blir den første smarttelefonen fra det nye selskapet som vi får stifte bekjentskap med hjemme i Norge. Telefonen er utstyrt med et fullt QWERTY-tastatur og en trykkfølsom skjerm på 2,8 tommer. Dette betyr at du kan styre telefonen både ved hjelp av tastene og ved å trykke direkte på skjermen. Skjermoppløsningen er for øvrig 240 x 320 piksler, mens fargedybden er på 65 000 farger.

Det mest interessante med denne nye telefonen er imidlertid ikke skjermen. Vi finner som nevnt GPS, som muliggjør satelittnavigering på denne telefonen. Under panseret finner vi også Wi-Fi og blåtann, slik at dine trådløse tilkoblingsbehov skulle være dekket. Et megapikselkamera for knipsing av MMS-bilder er også på plass.

P51 kan derimot ikke skryte på seg verken 3G eller EDGE. BenQ-Siemens har heller brukt plassen til firebånds GSM-dekning og GPRS klasse 10.

P51 har ellers minnekortutvidelse, slik at du kan ta i bruk SD-kort. Om du ikke skal bruke telefonen til mp3 eller video, trenger du kanskje ikke å gå til innkjøp av større minnekort med det første, siden telefonen har 128 MB minne innebygget. Ellers finner vi de vanlige, forventede egenskapene ved denne Windows-telefonen, som kjører versjon 5 av Microsofts Windows Mobile-system. Som sine artsfrender i Windows-familien har P51 Active Sync, mulighet for å titte på og redigere Office-filer, Windows Media Player, WAP, MMS og e-post. BenQ-Siemens har også forhåndsinstallert Skype på P51.

P51 måler 12,2 x 6 x 2 cm på sokkelesten, og vektnålen stopper på voksne 170 gram. BenQ-Siemens sier ingenting om hvor lenge du kan forvente å holde telefonen i live på et fulloppladet batteri, så dette gjenstår det å sjekke dette når telefonen kommer på markedet i juli i år. Pris er ennå ikke kjent.

(Kilder:Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen