Ny GPS-PDA-mobil

Mitac Mio A701I det siste har det dukket opp stadig flere mobiltelefoner med innebygget satelittsporing. BenQ har allerede to GPS-telefoner i porteføljen sin, og nå følger Mitac opp med en ny smarttelefon som både kan by på satelittsporing og trykkfølsom skjerm; Mio A701.

Selv om Mio A701 av utseende minner om en håndholdt datamaskin, har Mitac valgt å markedsføre den som en mobiltelefon. Telefonen har ingen nummertaster, og det eneste du finner av taster på forsiden er de røde og grønne telefonknappene samt to menyknapper. For alle andre formål bruker du den trykkfølsomme skjermen.

Telefonen er ellers utstyrt med blåtann, men har ingen støtte for Wi-Fi. Når telefonen heller ikke har god støtte for kobling mot nettet og bruker vanlig GPRS, blir det nok litt stusselig for noen. Det innebygde kameraet tar bilder i 1,3 megapikslers oppløsning.

Under panseret finner vi nyeste versjon av Windows Mobile, som betyr at telefonen kommer utstyrt med alle de vanlige Microsoft-programmene; Internet Explorer, MSN Messenger, Windows Media Player og Outlook.

Skjermen til A701 har en oppløsning på 240 x 320 piksler. Den er ikke like fysisk stor som på en vanlig håndholdt datamaskin, og måler kun 2,7 tommer. Dette har trolig vært viktig for å holde størrelsen til telefonen nede, og for å bevare en forsvarlig batterilevetid. Dessverre kan Mitac ikke fortelle oss noe om verken det første eller andre.

Hjernen som driver det hele er en 520 MHz Bulverde-prosessor fra Intel, og lagring kan skje i de 192 MB med innebygget minne eller på MMC og SD-minnekort. Som seg hør og bør i denne produktklassen, kan du bruke SDIO-kort for å legge til ekstra funksjoner.

Satelittmottakeren er nå innebygget i telefonen, slik at du slipper å vippe frem en antenne for å begynne sporingen. Du kan kjøpe Mio A701 ferdig utstyrt med navigasjonskart, men du må da punge ut €100 ekstra i forhold til den originale prisen på €549.

- Mio A701 vil dukke opp i butikker over hele Europa mot slutten av mars, men vil ikke være tilgjengelig i store volum før i slutten av april, forteller PR-kontakt Ben Craddock ved Harvard til Amobil. Han forsikrer oss om at telefonen også vil komme til Norge.

(Kilder: GSArena, Mio Tech, The Register)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen