Ny GPL-versjon snart klar

General Public License (GPL) er en lisenstype som er basert på fri programvare. Et av prinsippene i en GPL-lisens er friheten til å bruke en programvare slik brukeren ønsker, uten å tenke på ulike lisenser.

Det er organisasjonen Free Software Foundation (FSF) som ligger bak GPL-lisensen og det er Richard Stallman som er grunnlegger og leder. Den første GPL-versjonen ble lansert i 1989, versjon 2.0 ble lansert i 1991, mens versjon 3.0 skal etter planen slippes om to år.

FSF har allerede mottatt over 150 000 forslag angående den nye GPL-versjonen fra 8000 organisasjoner. Planen er at det første utkastet skal være klart om noen få måneder og at GPL 3.0 skal lanseres i 2007.

En av forbedringene i den nye versjonen skal være bedre globalisering av lisensen. Det skal være enklere å få tilgang til lisensen og anvende den. Mange mener GPL 2 har vært for avhengig av den såkalte Berne-konvensjonen og loven for kopibeskyttelse i USA. FSF mener GPL 3.0 bør være mer internasjonal og at den bør henge bedre med i den tekniske utviklingen.

Kilde pcworld.com

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen