Ny gigabit-ruter fra D-Link

Med tanke på at huset etterhvert fylles opp av dingser med trådløse egenskaper, er i dag ikke huset komplett uten en trådløs ruter eller to. En populær aktør der er D-Link, som i disse dager lanserer en ny ruter for hjemmet: DIR-652 Wireless N Gigabit Home Router.

I tillegg til 802.11n trådløst nett på 2,4 GHz, har den nye DIR-652 fire gigabit LAN-porter for deg som ønsker eller trenger enda høyere hastighet mellom noen av datamaskinene på nettverket. Ruteren har naturligvis QoS (Quality of Service) eller trafikkstyring som prioriterer viktig datatrafikk, og har støtte for kryptering med blant annet WPA(2).

I tillegg har den foreldrekontroll - det vil si at man regulere nettbruken ved å sperre for eller åpne for valgte nettsider, også til spesifikke tider på døgnet. Produktet passer også på å spare deg for litt strøm ved å slå av LAN-porter som ikke brukes, og den skal også tilpasse strømstyrken etter lengden på nettverkskabelen.

D-Link DIR-652 skal være i handelen fra september og har en veiledende pris på 800 kroner.

Men så var det DIR-655 da...
Av D-Links rutere plasserer DIR-652 seg rett under den testvinnende og populære DIR-655, som også er utstyrt med en USB-port (SharePort) slik at den kan brukes til å dele en skriver eller USB-disk på nettverket. Men selv om DIR-655 har en anbefalt pris på 900 kroner fra D-Link, finner du den til under 700 kroner på nett.

Holder prisene seg på det nivået betyr det at DIR-652 må legge seg på litt over femhundrelappen for virkelig å bli attraktiv.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen