Ny funksjonalitet til gamle kameraer

Intervalltimer og vinkelsøker
Zigview-R er en liten sak med to tommers LCD-skjerm som du kan feste til søkeren på de fleste speilreflekskameraer, slik at du kan bruke kameraet i vinkler som ellers gjør det umulig å se i søkeren. Denne funksjonen har vi sett tidligere, men det er andre ting som skjuler seg i den lille enheten.

Alternativ tekst mangler

Den inneholder en timerfunksjon om gjør at du kan sette kameraet til å ta bilder med faste intervaller på ½ sekund og helt opp til 99 dager. Intervallfotograferingen kan foregå over en tidsperiode på opp til 999 dager. Enheten støtter også BULB, så du kan benytte svært lange eksponeringer hvis ønskelig.

Bevegelsessensor
Det som virkelig er imponerende, er at i tillegg til overnevnte, så inneholder den også en bevegelsessensor, som gjør at du kan programmere den til å ta bilder når det er bevegelse i søkeren. Sensoren er delt inn i ni områder, og du kan velge hvilke områder den skal reagere på bevegelse i. Hvis du er i skogen for å ta bilder av dyr, er dette en fantastisk mulighet å ha. Den gjør at du kan ta deg en blund, der du ligger i kamuflasjeteltet ditt, uten at du dermed nødvendigvis går glipp av det som skjer mens du sover.

Siden enheten er koblet til søkeren, vil den fungere like bra med alle objektiver, og kun benytte den informasjonen som blir registrert av kameraet til å utløse kameraet. På den måten kan du benytte bevegelsessensoren både på lange teleobjektiver og vidvinkelobjektiver.

Enheten vil fungere på kameraer som har kontakt for elektrisk utløser, og passer i utgangspunktet rett på søkeren på Canon- og Nikon-kameraer. Tilkoblingsutstyr for andre kameraer fås som tilbehør.

Vi kjenner ikke til noen norsk importør av enheten, men forrige versjon, som bare var vinkelsøker, har vi funnet hos Fotovideo. Veiledende pris i Storbritannia er ca £200. Den vil bli tilgjengelig i løpet av november.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen