Ny Fujitsu-Siemens

Det er enda en måned igjen til årets 3GSM-messe, men de første nyhetene har allerede begynt å lekke ut til pressen. Flere nettsteder avslører nå at Fujitsu-Siemens vil lansere to nye smarttelefoner når messen åpner i februar. Dette er første gang mobiltelefoner står på veikartet til produsenten, som hittil har holdt seg til rene PDA-er.

De nye telefonene har fått navnet T810 og T830, og er like av utseende. De er utstyrt med et fullt qwerty-tastatur, som gjør dem egnet til å skrive lengre stykker med tekst. Slike fulltastaturløsninger har blitt stadig mer populære den siste tiden, og ligger også til grunn for de siste iPaq-kommunikatorene fra Hewlett-Packard. Som på en vanlig Pocket PC, styrer du det meste av funksjoner med å trykke og skrive på skjermen med pekepenn.

Den eneste forskjellen mellom de to nye telefonene er at T810 mangler kamera. Storebror har et frontmontert kamera på 0,3 megapiksler og et bakmontert kamera på 2 megapiksler. Begge modeller kan bruke det tredjegenerasjons mobilnettet, men T830 er altså den eneste som kan brukes til videotelefoni.

Høyden og bredden er oppgitt til 12,6 x 6,4 cm, og telefonene skal være 2,1 cm tykke. Sammen med en vekt på 190 gram, er det altså relativt store telefoner vi snakker om.

Til gjengjeld vil T-serien være mobiltelefoner av ypperste klasse rent teknologisk. Foruten støtte for 3G, kan de bruke trådløse WiFi-nettverk av den nyere 802.11g-standarden. Det sikrer rask tilgang til internett på arbeidsplassen og i offentlige trådløse soner, med en maksimal teoretisk overføringshastighet på 54 Mbps.

Telefonene har også innebygget satelittmottaker (GPS), sammen med kart og programvare som trengs for å bruke dem som kjøreguide. Kartet og posisjoneringen din hentes opp på den 240 x 240-punkters skjermen, mens høyttaleren sørger for å fortelle deg hvor du skal svinge av.

Hjernen som driver maskinen er en 416 MHz XScale-prosessor fra Intel. Telefonene er utstyrt med 64 MB korttidsminne og 128 MB ROM. Operativsystemet er Windows Mobile 5.0 Pocket PC Phone Edition. Alt av standardprogramvare følger selvsagt også med, som betyr lommeutgaver av Office, Internet Explorer og MSN Messenger.

Fuitsju-Siemens har enda ikke kommentert ryktene. Alt tyder på at de to smarttelefonene vil bli vist frem på 3GSM i Barcelona i midten av februar.

(Kilder: Brighthand, Pocket PC Thoughts, Pocketinfo.nl)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen