Ny font i Windows Vista

Brukere av Windows Vista og Office 12 får trolig oppleve en ny font i tillegg til et nytt brukergrensesnitt. Den nye fonten har fått navnet "Segoe UI" og skal bruke ClearType-teknologien. Fonten skal være mer humanistisk enn Tahoma-fonten som tidligere er blitt brukt som standardfont i Windows.

Microsoft har tidligere ikke vært så opptatt av utvikling av nye fonter. MS Sans Serif-fonten ble introdusert i MS Office og Windows 95, og Tahoma-fonten kom på banen med MS Office 97 og Windows 98. Tahoma 8pt brukes som standardfont i Office 2003 og den er blitt brukt som standardfont i Windows 98 og nyere.

Microsoft har drevet med utviklet Segoe UI de to siste årene. Office 12 skal i utgangspunktet bruke versjon 8pt av fonten mens Windows skal bruke 9pt.

Den nye fonten Segoe UI skal ha bedre lesbarhet og være mer behagelig på skjermen enn tidligere fonter. Kritikerne mener Microsoft har stjålet det meste av designet av Segoe fra en font som heter Frutiger. Andre mener derimot det ikke er til å unngå at Segoe ligner på Sans Serif og Frutiger.

Les mer om saken i bloggen til Jensen Harris.

Kilde: betanews.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen