Ny firmware til Nikon L100

Nikon melder at de på oppfordring fra forbrukere snart slipper en firmware-oppdatering til sitt kamera i budsjett-ultrazoomklassen, Nikon Coolpix L100. Den nye firmwaren skal gjøre kameraet i stand til å benytte Ni-MH-batterier, slik at man kan benytte oppladbare batterier i dette kameraet.

Firmware-oppdateringen til Nikon L100 finner du her så snart den blir tilgjengelig.

Nikon slipper selvsagt ikke noe slikt for at deres kunder skal løpe til nærmeste butikk og kjøpe seg en tredjepartslader med tredjepartsbatterier, så de slipper derfor i samme slengen sin egen lader og batteripakke tiltenkt nettopp Nikon Coolpix L100. Batteriladeren, som får produktkoden MH-73, vil kunne lade fire batterier samtidig, og vil med Nikons egen batteripakke (som får det klingende navnet EN-MH2-B4) gjøre kameraet i stand til å ta opp til 600 bilder etter CIPA-standarden før man må lade dem på nytt. Til sammenligning vil et sett alkaliske batterier gi ca 350 bilder, og lithium-batterier stopper ikke før på 900. Ulempen med begge disse er at de kun kan brukes en gang. I tillegg er lithium-batterier svært dyre i innkjøp.

Den nye batteriladeren fra Nikon får en veiledende pris på kr 549,- inkludert en batteripakke. Det vil i følge Nikon Norge ta en stund før de kommer i butikken.

Selv om dette selvsagt er noe Nikon gjør for å tjene penger på det i form av salg av lader og batterier, synes vi likevel det er positivt at det slippes firmware-oppdateringer som utvider funksjonaliteten på et eksisterende produkt. Ekstra gledelig er det også at Nikon i pressemeldingen skriver at "Nikon will continue to respond to the demands of its customers with services and products that offer ever increasing ways of enjoying digital cameras". Vi venter i spenning!

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen