Ny firmware til Nikon D3100

Nikon har sluppet en firmwareoppgradering til D3100 som tar for seg ikke mindre enn sju ulike småfeil som har blitt påvist.

Følgende forbedringer er gjort i firmware-versjon 1.01.

Nå med færre feil.
Nå med færre feil.
 • Det forekom et magentafarget område nederst i stillbilder som ble tatt med høy følsomhet i live view-modus, eller i lange filmopptak. Forekomsten av denne magentafargen er nå redusert.
 • Når bilder som ble tatt med serieopptak i live view-modus, ble spilt av, ble bildet i enkelte sjeldne tilfeller ikke vist på riktig måte. Dette problemet er løst.
 • Når det ble tatt bilder i live view-modus med AF søkefeltfunksjonen satt til Følg motivet AF, ble fokuspunktet i sjeldne tilfeller flyttet fra det valgte motivet ved autofokusering etter at det planlagte motivet er valgt. Dette problemet er løst.
 • Når bilder som redigeres ved hjelp av retusjeringsfunksjonene, ble spilt av i kalenderavspilling, ble de tilordnet datoen for når de ble redigert, og ikke når de ble tatt. Dette problemet er løst.
 • Når hvitbalansen for RAW-bilder som ble laget ved å bruke kameraets bildeoverlappingsfunksjon, ble finjustert med Capture NX 2 eller ViewNX 2, fikk bildene et magentafargestikk. Dette problemet er løst.
 • Noen av feilmeldingene som ble vist når live view-modus ikke kunne startes fordi temperaturen i kameraet var for høy, har blitt endret.
 • Når Støyreduksjon på opptaksmenyen er satt til På, blir bruken som følger.
  Det utføres støyreduksjon ved alle nivåer av ISO-følsomhet. Støyreduksjonen er spesielt effektiv ved høy ISO-følsomhet. Når det utføres støyreduksjon, blinker jobbnummeret i søkervinduet. Det er ikke mulig å ta bilder før jobbnummeret ikke lenger vises. Tiden det tar å gjennomføre støyreduksjonen, er omtrent like lang som tiden det tar for lukkeren å fange inn bildet. Støyreduksjonen utføres umiddelbart etter at det tas bilder i noen av situasjonene som nevnes nedenfor.
  – Når du tar bilder med lukkerhastigheter som er lavere enn omtrent 8 sekunder.
  – Når du tar bilder med høy ISO-følsomhet når temperaturen i kameraet er høy.
  Hjelp-informasjonen som vises for alternativet for støyreduksjon på opptaksmenyen, er også endret i henhold til disse endringene.

Du finner mer informasjon og kan laste ned firmwaren fra Nikons hjemmesider.
Windowsbrukere klikk her.
Mac-brukere klikk her.

Les også: Full-HD fra Nikon

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen