Ny firmware til en rekke kameraer.

Produsentene slipper firmwareoppgraderinger med ujevne mellomrom for å rette feil og ustabiliteter, og av og til for å bedre funksjonaliteten. Det siste er blant annet tilfelle for Olympus E-300. Det er kommet fire nye funksjoner som var på preproduksjonsmodellene, men som var tatt bort i den versjonen som kom på markedet. Dette er funksjoner for mer avanserte brukere:
- Speillås – vipper opp speilet første gang du trykker på utløseren, og   tar bildet andre gangen. På den måten fjernes vibrasjonene fra   speilet når bildet tas. Denne funksjonen brukes når kameraet står   på stativ.
- Vignetteringskompensasjon – Kameraet kompenserer automatisk for   at lyset faller av mot kantene av bildet.
- To spesielle funksjoner for å overstyre fokuslåsen.

I tillegg til disse er det lagt inn støtte for blant annet norsk menyspråk. Dette er en funksjon du tidligere måtte laste ned fra nettet separat.
Firmwareoppgraderingen fra Olympus finner du her.


Canon sine firmwareoppgraderinger gir også mulighet for flere menyspråk, men siden norsk er standard hos Canon har dette ikke kommet til nå. I stedet har de lagt til støtte for språk med andre alfabeter, som russisk og koreansk. I tillegg til dette har de forbedret kompatibiliteten med noen minnekort og noen PC-er, samt rettet noen feil.
Her finner du oppgraderingen for EOS 1D Mark II
Og her er oppgraderingen for EOS 1DS Mark II

Casio har også sluppet en oppgradering for sitt nye Exilim Pro EX-P505. Den viktigste nyheten er nok støtte for større minnekort enn 1GB. Det er ellers lagt inn et nytt program for høstfarger, og de har forbedret kommunikasjonshastigheten over USB.
Oppgraderingen finner du her.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen