Ny firmware over nett

En telefons programvare inneholder ofte en del småfeil, kjent som "bugs". Produsenten av en mobiltelefon gir jevnlig ut nye versjoner av programvaren, selv om kundene kanskje sitter med den eldste versjonen helt til mobiltelefonen er gått ut på dato.

Det er imidlertid mulig å installere nyere versjon av programvaren for mobiltelefonen, også kalt firmware. Dette skjer vanligvis ved at man leverer telefonen til et autorisert serviceverksted.

Dette er noe som få brukere orker å begi seg ut på. SonyEricsson har derfor allerede utviklet en tjeneste som tillater brukere av produsentens toppmodell P900 å laste ned programvare over Internett, og deretter overføre det til mobiltelefonen. Også enkelte andre produsenter har tatt en slik tjeneste i bruk. Siemens var for eksempel først med en slik tjeneste, og kundene har i lang tid hatt muligheter for å fjerne feil over Internett.

En installasjon av ny programvare krever imidlertid at man har gått til innkjøp av en Syncstation, og har de tekniske ferdighetene til å utføre oppdateringen, noe som utelukker svært mange brukere.

Nå ser det ut som at SonyEricsson forbereder seg på en slik tjeneste for sin relativt nye modell, K700i. På produsentens nettside finner man nemlig en død link for å oppgradere denne programvaren.

Det ryktes at K700i har hatt en stor mengde feil i de enhetene som så langt er levert ut. Mange av disse feilene vil kunne rettes på ved å installere ny programvare. Å kunne laste ned ny programvare over Internett vil derfor ifølge mange kunne bli en nødvendighet for brukere av SonyEricsson K700i.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen