Ny firmware for 50D

De fleste av Canons EOS 50D som selges i dag, er utstyrt med firmware versjon 1.01 eller 1.02, avhengig av når og hvor kameraet er kjøpt. Versjon 1.02 er imidlertid ikke gjort alment tilgjengelig, slik at det per i dag ikke er så lett for ferske 50D-eiere å oppgradere sitt kjære kamera fra 1.01 til 1.02.

Dette har vi imidlertid gjort noe med. Vi har fått fatt i firmwaren for deg, slik at du kan laste den ned herfra. Filen er ca 9 MB.

NB! Selv om vi har sjekket at firmwaren fungerer, tar vi intet ansvar for at du roter det til når du oppgraderer på egen hånd, og ødelegger kameraet ditt. Risikoen er helt og holdent din egen.

Prosedyren er imidlertid så enkel at det skal mye til for å kludre det til. Så lenge du bruker et fulladet batteri og et fungerende minnekort, skal dette gå bra. Alt du trenger å gjøre er å laste ned zip-filen og pakke den ut. Deretter legger du den utpakkede filen på roten (dvs ikke i en mappe) av et minnekort før du setter kortet inn i kameraet og skrur det på. Når du så går inn på den skiftenøkkelmenyen som er lengst mot høyre, kan du velge "firmware". Kameraet vil da oppdatere firmwaren. NB! Ikke slå av kameraet eller ta ut batteri eller minnekort mens firmwaren oppdateres!

Det er litt uklart nøyaktig hvilke forbedringer man kan forvente i den nye firmwaren, men noen rapporterer om forbedrede støyegenskaper og fargegjengivelse. I våre målinger fant vi ingen entydige forskjeller, men dette vil vi komme tilbake til i vår test av kameraet.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen