Ny film, nye roboter

Da Michael Bay og Steven Spielberg presenterte roboteventyret "Transformers" sommeren 2007, revitaliserte de medienes interesse for en franchise som kontinuerlig har invadert utallige gutterom siden 1984.

Trass i drapstrusler fra fans som mente Bay hadde vansiret robotene med sitt nye design, ble filmen en enorm kassasuksess verden over og ikke lenge etter var det klart at Bay ble tildelt ansvaret for en oppfølgerfilm. I skrivende stund er man i full gang med innspillingen av filmen som etter planen skal ha premiere 26. juni 2009. Det store spørsmålet er selvfølgelig: Hvilke roboter kan vi forvente oss?

Optimus Prime i nærkamp med en decepticon. Bay lover mer robot-action i oppfølgeren.
Optimus Prime i nærkamp med en decepticon. Bay lover mer robot-action i oppfølgeren.

Ti på hver side

I følge Seibertron.com skal Peter Cullen nok en gang gi stemme til Optimus Prime, autobotenes fryktløse leder. Han gav stemme til Optimus (og Ironhide) i den opprinnelige TV-serien som ble sendt mellom 1984 og 1987, og mange hevdet Bay hentet inn Cullen for å roe ned fansen under arbeidet med "Transformers".

Ironhide, Ratchet, Bumblebee, Starscream og Barricade vil returnere i oppfølgeren, men det har vært en rekke spekulasjoner blant fansen omkring hvilke nye roboter som dukker opp i "Revenge of the Fallen". Manusforfatter Roberto Orci uttalte på Donmurphy.com at han ser for seg maks ti roboter på hver side. Etter hans mening vil en overskridelse av det bli for mange.

Amasonens revansj

Soundwave med to av sine sine kassett-roboter, Laserbeak og Buzzaw. Hvilket utseende Soundwave vil få er fremdeles hemmeligstemplet.
Soundwave med to av sine sine kassett-roboter, Laserbeak og Buzzaw. Hvilket utseende Soundwave vil få er fremdeles hemmeligstemplet.

Soundwave, Megatrons trofaste løytnant som opprinnelig forvandlet seg til en kassettspiller, skal ha en sentral rolle i denne andre runden med Transformers-moro. Orci skriver på Donmurphy.com at Soundwaves undersåtter Laserbeak og Ravage også vil kunne dukke opp. Soundwave var opprinnelig tiltenkt en plass i den første filmen, men siden det var et problem å finne en passende form til ham ble han midlertidig lagt på is.

En annen av de som ble vraket fra første runde var den kvinnelige roboten Arcee. Dette var fordi man følte det ikke var tid til å forklare bakgrunnen hennes som kvinnelig robot. Manusforfatter Orci har uttalt at de sannsynligvis vil ta seg tid til dette i film nummer to. Til tross for at hun ble vraket fra filmen, dukket Arcee likevel opp i leketøyshyllene. Hun vil nå fremstå i en oppdatert utgave.

Megatron som pistol?

Megatron - Vil han komme tilbake fra de døde?
Megatron - Vil han komme tilbake fra de døde?

Hasbro, som sammen med japanske Takara sitter på rettighetene til merkenavnet "Transformers", har uttalt på sine hjemmesider at en nøkkelkarakter fra første film vil komme tilbake for å ta sin hevn. Megatron, som ble gitt stemme av Hugo Weaving, er etter manges mening den opplagte kandidaten. Orci på sin side har bekreftet at man vil få servert roboter som forvandler seg til våpen, noe som underbygger ryktene rundt Megatron siden han på 80-tallet forvandlet seg til Walther P38.

Bloggen transformerslive legger jevnlig ut bilder fra innspillingssettet, samt oppdaterte nyheter om filmen. Ifølge nettstedet vil man bli introdusert for to tvilling-autobots med evnen til å forvandle seg om til én bil. Et produksjonsnotat som har lekket ut kan også avsløre at Jetfire vil gjøre entré i "Revenge of the Fallen".

Hvem som skal gi stemme til de nye karakterene er fremdeles uklart.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen