Ny fartsrekord på Internett

CERN (The European Organisation for Nuclear Research) var på åtti- og nittitallet fødestuen til World Wide Web (www) slik vi kjenner det i dag, med Tim Berners-Lee i spissen. Nå har CERN nok en gang gjort seg bemerket.

Den nye fartsrekorden som nå er satt er omkring 20 000 ganger raskere enn hastigheten på dagens "vanlige" bredbåndshastighet, og er dobbelt så raskt som den forrige rekorden. Den nye rekorden på 5,44 Gigabit/s er omtrent 680 megabyte - eller én CD-plate - i sekundet.

Rekorden ble satt i løpet av en tretti minutters overføring fra CERN-laboratoriet i Sveits, syv tusen kilometer over atlanterhavet til California Institute of Technology.

CERN er i disse dager i ferd med å sluttføre byggingen av verdens største partikkelakselerator, og satser i den sammenhengen på å bygge en enorm distribuert superdatamaskin for å tolke og dele resultatene med resten av verden. Derfor håper de at hastigheter som tilsvarer én CD-ROM-plate i sekundet skal bli ganske alminnelige i løpet av nær fremtid. Det håper vi også.

(Kilder: CNN, Slashdot, CERN)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen