Ny Facebook-app til Android

Facebook-klienten til Android har i beste fall vært halvhjertet så langt, og mange brukere har nok heller valgt å bruke mobilsidene. Nå har versjon 1.3 av Facebook for Android-mobiler blitt sluppet, og den skal skal etter sigende være langt bedre.

Ifølge Lifehacker.com går det nå an å svare på venneforespørsler og invitasjoner til arrangement direkte i applikasjonen, uten å bli omdirigert til mobilsidene. Appen har nå også fått støtte for visning av video, og en ny finesse er at du får se et bildegalleri nederst på mobilskjermen.

Likevel er det fortsatt vesentlige mangler ved Facebook på Android. For eksempel får du ikke varsler på mobilen om noe annet de aller vanligste standardfunksjonene, som ny melding, venneforespørsler eller invitasjoner til arrangement. Varslene som dukker opp i brukergrensesnittets toppmeny tar deg imidlertid videre til mobilsiden - ikke app-en.

Det som er langt, langt verre er at den nye versjonen visstnok tapper mobilbatteriet for strøm. På Facebooks egen "Facebook for Android"-side hagler det nemlig med kommentarer fra brukere som opplever at telefonen nokså kjapt tappes for strøm. Flere anbefaler å vente med å installere applikasjonen til Facebook har løst problemet.

Noen melder at Facebook allerede har fikset problemet, mens andre rapporterer at batteriet fortsatt tømmes likevel. Det kan derfor være lurt å vente litt med å laste ned applikasjonen dersom du ikke vil risikere at batterikapasiteten på din Android-mobil forringes.

Facebook v. 1.3 for Android er foreløpig kun tilgjengelig på mobiler med Android 2.0 eller høyere og kan lastes ned gratis i Android Market.

LES OGSÅ: Oppdater din HTC Desire nå

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen